Підозріла "епідемія" триває? У Росії несподівано помер 40-річний бізнесмен, що виробляв системи прослушки для ФСБ

Помер засновник групи IT-компаній «ИКС холдинг» Антон Черепенніков. Попередня причина смерті – зупинка серця. Бізнесмену було 40 років. Про це повідомляють російські ЗМІ, передають Патріоти України.

Черепенніков створив групу «ИКС холдинг» у грудні 2018 року. Холдинг об'єднує близько 30 технологічних компаній, у тому числі розробників систем оперативно-розшукових заходів (СОРЗ) – спеціального обладнання, за допомогою якого спецслужби можуть прослуховувати телефони і відстежувати інтернет-активність людей, які їх цікавлять. Оператори зобов'язані встановлювати це обладнання в рамках «закону Ярової».

У 2021 році видання VTimes повідомляло, що Черепенніков брав участь у реалізації закону про ізоляцію Рунету. Крім того, Черепенніков входив до ради директорів «Мегафону», а до 2019 року володів кіберспортивною командою Virtus.pro. 25 лютого 2023 року його та «ИКС холдинг» включили до списків санкцій США.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...