Підраховано, скільки Україна має літаків Су-24, які здатні нести ракети Storm Shadow, - ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський залишає напис на крилатій ракеті SCALP, встановленій на Су-24, 6 серпня 2023 року (Фото:Офіс президента)

Президент України Володимир Зеленський залишає напис на крилатій ракеті SCALP, встановленій на Су-24, 6 серпня 2023 року (Фото:Офіс президента)

Поки ЗСУ не отримають західні винищувачі, літаки, що несуть далекобійні ракети Storm Shadow, залишатимуться головною повітряною загрозою для російських окупаційних військ. Як з’ясувала ВВС Україна, зараз Повітряні сили мають вже ескадрилью, до якої входять як бомбардувальники Су-24М, так і переобладнані літаки-розвідники Су-24МР.

Найбільш болючих ударів росіянам завдає 7-ма бригада тактичної авіації, що базується у Старокостянтинові Хмельницької області, йдеться у статті кореспондента видання Олега Черниша.

Ще з кінця весни старі радянські бомбардувальники Су-24М, які стоять на озброєнні бригади, вдалося обладнати новітніми британсько-французькими ракетами Storm Shadow. Саме ними вражають ворожі арсенали і штаби російських військ в тилу, а також мости, що ведуть у Крим.

Як розповіло ВВС Україна джерело, знайоме з цим питанням, з початку російського вторгнення ЗСУ втратили значну кількість Су-24М, їх залишилось не більше шести одиниць. Однак вихід вдалося знайти.

За даними співрозмовника видання, вдалося переобладнати літаки-розвідники Су-24МР, яких в Повітряних силах було близько десяти. Через застарілі характеристики їх мало використовували під час бойових дій. Та виявилось, що розвідувальні літаки можливо модифікувати. На них встановили спеціальне обладнання і перетворили в ударні.

«Так Повітряні сили змогли отримати цілу бомбардувальну ескадрилью (зазвичай налічує 12−14 літаків) Су-24М і Су-24МР для застосування крилатих ракет», — пише ВВС Україна.

Росія регулярно завдає ракетних ударів по авіабазі у Старокостянтинові. У Повітряних силах «прекрасно знають» про бажання Росії знищити військові літаки, тому авіацію розосередили, казав речник Повітряних сил Юрій Ігнат 26 червня. За його словами, літаки ховають, після чого авіатори продовжують виконувати завдання, здійснюючи щодня десятки бойових вильотів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...