Підрізали один з двох "язиків" окупантів на півночі Харківщини: ЗСУ пішли в контратаку та відновили втрачені позиції в районі Липців, - ISW (карта)

Військовослужбовці ЗСУ

Збройні сили України відновили втрачені раніше позиції у напрямку Липців завдяки успішній контратаці. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) від 11 червня 2024 року.

"Українські сили нещодавно відновили втрачені позиції в напрямку Липців (на північ від Харкова) на тлі тривалих боїв на півночі Харківської області 11 червня. Геолокаційні дані, опубліковані 10 червня, показують, що українські сили відновили позиції вздовж дороги О-212553 Липці-Харків на південний схід від Глибокого (на північний схід від Липців)", — йдеться у звіті.

Аналітики також згадали про те, що Міністерство оборони Росії та кілька російських військових блогерів стверджують, що українські сили контратакують у напрямку Липців, зокрема біля Глибокого, що узгоджується з наявними геолокаційними доказами.

Крім того, в ISW повідомили про продовження боїв у Вовчанську (на північний схід від Харкова), зокрема, в районі Вовчанського агрегатного заводу, а також поблизу сіл Тихе і Вовчанські Хутори.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...