"Підрозділи підійшли": Військовий експерт Самусь розповів, чи є загроза з півночі через навчання ОДКБ

У Білорусі проводять навчання Організації договору про колективну безпеку. Проте ОДКБ – це доволі ефемерна організація, і в ній основну роль грає Росія. Якщо йдеться про Білорусь, то також головне те, що робить держава-агресорка. Про це в ефірі телемарафону сказав військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти України.

Серйозної загрози немає

За словами Самуся, якби Росія почала масово перекидати свої війська до Білорусі, тоді це була б реальна загроза. На цю мить певні підрозділи підійшли, але це в розмірі батальйону. Там немає значного нарощування особового складу.

Кілька місяців тому була інформація, що Росія може з Білоруссю провести навчання "Захід 2023". Це традиційне стратегічне навчання, яке відпрацьовує стратегічну операцію на західному або південно-західному напрямку, тобто на Україну, Польщу, країни Балтії.

"Потім його скасували: одна з причин в тому, що немає чим проводити. Всі резерви зараз на фронті, немає, наприклад, 20 тисяч навчених військовослужбовців, які будуть брати участь в навчаннях. Зараз вони розбавили ОДКБшниками, щоби можливо надати ще якийсь такий міжнародний статус. Але знову ми переходимо до того, що вони вимушені будуть проводити мобілізацію", – пояснив військовий експерт.

У росіян немає шансів перейти, наприклад, у 2024-й рік, якщо вони не проведуть мобілізацію. Натомість в України тенденція абсолютна інша. "У нас будуть F-16, які встановлять трошки іншу ситуацію в повітрі, і для наземних сил буде набагато легше просуватися вперед. Після цього "єдиного дня виборів" вони будуть робити ставку на боржників, яких у них кілька мільйонів", – підсумував Самусь.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...