Підрив Каховської ГЕС мав дві додаткові мети, - майор ЗСУ

Підрив греблі Каховської ГЕС російськими окупаційними військами міг бути вчинений з низки причин, зокрема, щоб виправдати їхній відхід з позицій напередодні контрнаступу української армії. Це альтернатива "жесту доброї волі", який росіяни вже не зрозуміють. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю висловив ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман, передають Патріоти України.

За його словами, головною причиною теракту на Каховській ГЕС було перешкоджання контрнаступу ЗСУ. Проте, було ще й кілька додаткових мотивів. "Ще одна причина підриву греблі Каховської ГЕС полягає в тому, що окупанти розуміли, що витримати наші наступальні дії вони не здатні, а робити "жест доброї волі" було не дуже доречним, адже навіть люди, зомбовані російською пропагандою, навряд чи б в це повірили", – сказав ветеран війни.

"Зараз у них є чудовий привід – посилатися на те, що начебто наші Збройні Сили підірвали греблю і тепер вони вимушені відходити з позицій, які займали раніше", – зауважив він.

Гетьман додав, що теракт на Каховській ГЕС могла використати окупаційна "влада" Криму, аби мати привід для "евакуації" – втечі з півострова. "Це може бути зроблено для того, щоб під виглядом евакуації цивільних вивозити також окупаційних "керівників" – Аксьонова і решту, – яким потрібен був привід, щоб виправдати свою втечу", – припустив він.

І нарешті, іще однією додатковою метою окупанта могла бути спроба перекинути на підконтрольну територію України свої диверсійно-розвідувальні групи.

"Під виглядом начебто постраждалих цивільних можуть заходити й диверсанти і намагатися вчиняти певні диверсії вже на підконтрольній території. Але в нас є контррозвідка, є Служба безпеки. Отже, вирахувати, що це за людина, не є великою проблемою для наших спеціальних служб", – зауважив майор.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Серія українських ударів по цілях у Криму та Мордовії носить масштабний і скоординований характер – ISW

четвер, 18 квітень 2024, 5:00

На думку експертів Інституту вивчення війни (ISW), українські удари по цілях Росії у Криму та Мордовії є скоординованою і широкомасштабною серією. . "Українські удари по російських авіаційних об'єктах в окупованому Криму, а також на території Росії, я...

Янгол, якому підрізали крила: Почитайте вірш молодого Тичину без совєцьких чисток і цензур. Це пророцтво про наш час - блогер

четвер, 18 квітень 2024, 4:15

Справжній митець, щирий та натхненний, своїм талантом достукується до небес. Тоді його твори стають пророчими. Цей допис Богдана Вайвали отримав уже понад 30 000 репостів. . Ключове у ньому – поданий без цензури один із головних віршів молодого Павла...