Підтримка тільки посилилась: Китай надає Росії дані геопросторової розвідки, - Bloomberg

США попереджають союзників про те, що Китай посилив свою підтримку Російської Федерації включно з наданням даних геопросторової розвідки, щоб допомогти Москві у війні проти України. Про це пише Bloomberg із посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

Зазначається, що на тлі ознак продовження військової інтеграції між двома країнами Китай надав Росії супутникові зображення для військових цілей, а також мікроелектроніку та верстати для виробництва танків. Підтримка Китаю також включає оптику, паливо, яке буде використовуватися в ракетах, і розширення космічної співпраці.

"Пекін намагався показати себе переважно нейтральним перед обличчям повномасштабного вторгнення Росії в Україну, яке триває вже третій рік, але він встановив глибокий альянс з Москвою в рамках того, що Сі Цзіньпін і Володимир Путін назвали "безмежною" дружбою напередодні зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні", - йдеться у матеріалі.

Видання нагадує, що торгівля між двома країнами сягнула рекордних 240 мільярдів доларів у 2023 році. При цьому сусід Росії став постачальником усього - від одягу до автомобілів, після відтоку західних виробників і численних раундів санкцій. Водночас РФ збільшила експорт таких товарів, як вугілля та нафта, до Китаю.

"Підтримка Китаєм Росії поглибилася в останні місяці. ... Ці занепокоєння виникають, оскільки Україна стикається з критичною нестачею артилерії, а її союзники невпинно намагаються допомогти Києву. Тим часом Росія змогла збільшити своє внутрішнє виробництво зброї, продовжує імпорт ключових компонентів через мережу третіх країн і отримує снаряди та іншу зброю від таких країн, як Північна Корея та Іран. Раніше адміністрація Байдена попереджала Пекін не надавати Росії зброю, і наразі немає жодних ознак цього", - констатують автори матеріалу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...