Підвищення безпеки на дорогах: Виробників авто зобов'язали встановлювати в машини алкотестери

До 2024 року такий пристрій повинен з'явитися абсолютно у всіх автомобілях.

Європейський Союз затвердив радикальний план підвищення безпеки на дорогах. Він містить великий список нововведень, і, мабуть, найцікавішим пунктом є обов'язкове оснащення автомобілів алкотестером, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Як пише inews.co.uk, алкотестерами повинні будуть бути обладнані всі нові машини починаючи з 2022 року. А до 2024 року такий пристрій повинен з'явитися абсолютно у всіх автомобілях.

Основна мета алкотестера – не дати можливість водієві, який випив, завести автомобіль. Перед початком руху автомобіліст буде зобов'язаний "подути в трубочку", і якщо тестер покаже позитивний результат на наявність алкоголю, двигун машини просто не запуститься.

Крім цього, у рамках плану підвищення безпеки ДД автомобілі будуть зобов'язані мати:

  • систему автогальмування
  • інтелектуальну систему контролю швидкості
  • функцію виявлення втоми
  • автоматичне включення всіх чотирьох покажчиків повороту при різкому гальмуванні
  • систему попередження при русі заднім ходом
  • систему утримання в смузі руху
  • "чорний ящик"
  • точний датчик тиску в шинах
  • поліпшені підголовники

Вважається, що завдяки цим заходам до 2038 року кількість загиблих при ДТП скоротиться на 25 000, а травмованих – на 140 000. Експертні органи Європейського Союзу відзначають, що в 90% нещасних випадків на дорозі винен людський фактор.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перетворити друге за величиною місто України на сіру зону: Кремль затіяв операцію проти Харкова, щоб з міста втекли люди, - ISW

вівторок, 23 квітень 2024, 9:40

Рупори Кремля також використовують занепокоєння щодо майбутньої наступальної операції Росії проти Харкова для проведення скоординованої інформаційної операції, щоб викликати паніку серед українців. . За оцінками ISW, ймовірність успішного наземного нас...

Народні прикмети на 23 квітня: Вранці потрібно виглянути у вікно і запам'ятати, кого першим побачили на вулиці

вівторок, 23 квітень 2024, 7:05

Християни східного обряду відзначають церковне свято 23 квітня на честь мученика Терентія, який відмовився принести жертву язичницьким богам навіть під загрозою тортур. Цей день зазвичай приносить тепло і ясну погоду. За повір'ями, сонце в цю дату вип...