Після Мангушева: Іван Яковина спрогнозував, кого з відомих бойовиків Кремль ліквідує наступним

Усунення під час розборок ідейних нацистів, таких як Ігор Мангушев, який позував із людським черепом, грає на руку Україні, Київ зацікавлений, щоб конфлікт між Кремлем та спільнотою «Z-патріотів» не згасав. Про це сказав міжнародний оглядач Іван Яковина, передають Патріоти України.

8 лютого у Кадіївці помер російський політтехнолог, неонацист, бойовик "ЛНР" Ігор Мангушев, який став жертвою розбірок між своїми. Яковина припускає, що наступним у черзі Кремля на «упокорення» є Андрій Морозов (Мурз), який, як і Мангушев, займається в «ЛНР» безпілотниками.

«Якщо російська влада в той чи інший спосіб виключить із діяльності і ось цього самого Мурза, то для ЗСУ, звичайно, це буде взагалі чудовий подарунок. Це саме стосується й інших російських добровільних помічників армії. Очевидно, що припинення будь-якої волонтерської діяльності з російської сторони буде справді по-справжньому великим плюсом для України», — упевнений журналіст.

Посилити розбрат між «ідейними» нацистами та прихильниками Кремля можуть як спецоперації українців, так і успіхи ЗСУ на фронті, вважає Яковина.

Мангушев влітку 2022 року заявив, що РФ «воює не з людьми, а з ідеєю» існування України, а «всі носії цієї ідеї мають бути знищені». Під час виступу він тримав у руці череп, який, за його словами, належав загиблому українському захиснику Азовсталі.

4 лютого 2023 року стало відомо, що Мангушеву прострелили голову на Луганщині. Його спільники припускали, що це могли зробити кадировці.

Після поранення бойовика було доставлено до нейрохірургічного відділення однієї з лікарень в окупованій РФ Кадіївці, де він помер.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Україна втратила вікно можливостей, щоб убезпечити себе від агресії РФ, - Портников

субота, 27 квітень 2024, 23:15

Журналіст Віталій Портников вважає, що Україна могла убезпечитися від агресії Росії в період 1991-2001 рр., проводячи політику євроатлантичної інтеграції, передають Патріоти України. "Історичний досвід Росії доводить, що російська влада може переформат...

Конфіскація російських активів: Міністр юстиції Малюська розповів про три ймовірні сценарії

субота, 27 квітень 2024, 23:00

Питання конфіскації російських активів буде вирішене на саміті G7 в середині червня. Про це розповів міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «У середині червня в Італії відбудеться саміт на рівні лідерів...