"Після одного фіаско Путін очевидно бажає зазнати іншого, однак набагато більше розтягнутого за часом", - Портников

"Тільки вчора президент Російської Федерації Володимир Путін звинувачував Україну у тероризмі під час зустрічі зі справжніми терористами - російськими військами. І цієї ж ночі РФ завдала ударів по Києву, Харкову, інших містах", - пише оглядач Віталій Портников у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Кураж російських агресорів був такий великий, що вони навіть знищили цілу вулицю у власному селищі, втім, я думаю, що ніяких особливих емоцій це у них не викликало, якщо потрібно досягати якихось цілей, росіяни готові бомбити та обстрілювати власну територію - це ми прекрасно знаємо.

Зараз російські пропагандисти будуть говорити про те, що насправді Путін мститься українцям за Бєлгород, однак виникає питання: а в чому полягала помста всіх інших злодійських обстрілів з боку Російської Федерації, за що мстився Путін, скажімо, 24 лютого 2022 року, коли ніхто навіть і не думав, що населені пункти РФ можуть бути під обстрілами безпілотників?

Звичайно ж ми розуміємо, за що Путін мститься Україні, чому він намагається знищити українські міста - це помста за те, що Україна існує, а українці бажають боротися за суверенітет і незалежність власної держави; помста за те, що не виправдовуються марення Володимира Путіна, який був впевнений, що він буквально за кілька днів знищить ненависну йому державу і створить умови для приєднання більшої частини її території до Російської Федерації; помста за те, що не виправдовується марення Путіна та інших чекістів щодо створення імперії, яка знову, як і у радянські часи, буде погрожувати у всьому цивілізованому світові вже у нових кордонах - Радянського Союзу.

Фактично, українці зупинили реалізацію масштабного геополітичного плану російського керівництва, який має на меті знищення державності не тільки України, але й колишніх радянських республік, повернення Росії, як кажуть у Москві, до кордонів Радянського Союзу 1991 року.

Путін мститься Україні за те, що вона гальмує виконання цього людиноненависницького плану і тому можна зрозуміти, якими є його наміри: якщо є можливості, треба знищити якомога більше української території, поступово перетворюючи її на інфраструктурну пустелю; треба добитися, щоб якомога більше українців загинуло у війні з російською армією. Для цього Путін мобілізує все більше й більше власних земляків на цю криваву війну і треба створити умови для того, щоб все більше й більше українців виїжджали за кордони власної держави. Таким чином звільнюючи місця для громадян Російської Федерації, які будуть переселені на "очищені від ворога" землі після того, як російська армія врешті-решт окупує всю Україну і план Володимира Путіна щодо приєднання наших територій до Росії буде втілений у життя.

Так, це і є цілі путінської війни на виснаження, яка замінила російському президентові та його соратникам план бліцкрига - після одного фіаско Путін очевидно бажає зазнати іншого, однак набагато більше розтягнутого за часом. На відміну від бліцкригу, який відбувався усього кілька тижнів, ми з вами розуміємо, війна на виснаження - це війна на роки й для того, щоб вона не закінчилася катастрофою для України - це має бути обопільна війна на виснаження. Тобто й самої Російської Федерації, її людських, економічних, воєнних ресурсів, можливостей завдавати ударів по Україні.

Таким чином ми з вами маємо думати не про те, як заспокоїти російського президента Володимира Путіна. Тому що заспокоїти його не вдасться - він і так абсолютно спокійний, холоднокровний і продовжує втілювати у життя свої плани винищення ненависної йому держави. Ми маємо думати про те, як посилити власні системи протиповітряної оборони, розуміючи що такі обстріли будуть буденністю в українських містах, можливо, протягом довгих років війни на виснаження.

Чим менше у Володимира Путіна буде можливости вражати цілі, тероризувати українських громадян своїми БПЛА, а також безпілотниками, які постачаються з Ірану та інших терористичних країн, тим швидше у РФ зрозуміють, що війна на виснаження призводить до досить неприємних результатів для самої Росії.

Звичайно, потрібно створювати умови для власного ракетного виробництва і для виробництва власних дронів. Як я вже казав, війна на виснаження має бути обопільною. Ми маємо з вами стати свідками того, як безпілотники атакують військові об'єкти у містах самої Російської Федерації, як знищується інфраструктура агресора, як громадяни Росії усвідомлюють небезпеку цієї війни для них, адже до сьогоднішнього дня війна так і не прийшла на російську територію.

Ми бачимо, тільки у прикордонних з Україною областях Російської Федерації таких, як Бєлгородська, можна зараз говорити про певні наслідки війни, але Росія - це держава, яка по суті зорієнтована на Москву, добробут російської столиці й буде означати, що Володимир Путін може продовжувати війну на виснаження проти України стільки, скільки йому заманеться, що переважна більшість громадян РФ буде вважати, що ця війна їх не стосується і що вони ніяк не можуть вплинути на рішення власної влади, навіть, якщо вони вважають за необхідне припинення військових дій на українській території.

Тільки зміна настроїв у столиці, дестабілізація самого режиму, коли б вона не відбулася, створить певні умови для політичного вирішення кризи, яка розпочалася не 2022 чи 2014 років, а 1991-го - після проголошення незалежності України, коли у Москві все одно вирішили, що рано чи пізно вони повернуть колишні радянські республіки до так званої рідної гавані.

Росія має раз і назавжди, коли б це не відбулося, відмовитися від цих амбіцій і саме тоді ми будемо вважати незалежність України, як й інших колишніх радянських республік, доконаним фактом світової історії. До цього моменту наша державність і безпека, як була, так і буде під вічною загрозою нападу колишньої митрополії. Більшість громадян якої впевнені у справедливості своїх імперіалістичних і шовіністичних амбіцій".

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 26 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 8:06

Сьогодні 26 вересня. Триває 946-та доба оборони України проти російської навали. Які нові атаки готує ворог у цьому стратегічно важливому регіоні на півдні Донецької області? Яких втрат зазнає російська армія, намагаючись захопити Вугледар? Чи зможуть ...

Народні прикмети на 27 вересня. Що цього дня традиційно їли українці, аби вдома був достаток

п’ятниця, 27 вересень 2024, 7:05

27 вересня за новим церковним календарем (10 жовтня за старим) - день пам'яті мученика Каллістрата і його побратимів, Гімнасія та інших. За старим календарним стилем - Воздвиження Хреста Господнього, а також день пам'яті святителя Іоанна Златоуста і Лі...