Після першого Майдану Коломойський заявляв, що нібито щомісяця передавав мільйон доларів у валізі Кучмі, - журналіст

Редактор проєкту "Наші гроші" Юрій Ніколов розповів, що після першого Майдану український олігарх Ігорь Коломойський розповів тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради, що щомісяця передавав мільйон доларів на той момент президенту України Леоніду Кучмі через його зятя віктора Пінчука, передають Патріоти України.

«Коломойський розповів, що він носив хабарі для Леоніда Кучми для того, щоб контролювати Укрнафту. Якщо я не помиляюся, мова йшла про те, що він носив мільйон доларів в валізі раз на місяць. Уявіть собі. І передавав ці гроші через свого колегу по олігархічному цеху Віктора Пінчука, зятя Леоніда Кучми. Теж абсолютно відомий українцям власник телеканалів і заводів», — заявив Ніколов.

За словами журналіста, це розслідування нічим не закінчилося — «ТСК позасідало і все». «А це було ще просто зізнання самого Коломойського. Йому під нігті нічого не заганяли, за нього не думали. Це ж була його пряма мова. Але бачите, істеблішмент весь разом, весь політикум прийшов до колегіального рішення, що не треба підривати устої, не будемо розхитувати човен, у якому ми всі пливемо. І ця заява, яка ризикувала стати найбільшим розслідуванням в історії країни, мова йде про підкуп президента через супер-олігархів, перетворилася у ніщо, нічого немає», — зауважив він.

Ніколов висловив думку, що якби Коломойський міг «без зайвих вух» говорити не лише зі слідчими СБУ, а й з іншими правоохоронцями, про цю історію могло б стати відомо більше. «Або ж не про цю, а про інші. Вплив Коломойського на вибори в Україні ми відчували кожні вибори. Чи то підтримка партій, чи якихось народних депутатів чи якихось кандидатів в президенти. Тому я думаю, що в цій голові є багато чого приховувати. І я думаю, що багато людей не зацікавлені, аби ця голова відкривала рота і говорила спокійно і вільно», — додав журналіст.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...