Після повернення командирів "Азову" до України: Путін відправив у відставку генерала Герасимова, - ЗМІ

Очільник РФ Володимир Путін відправив у відставку ще одного високопоставленого генерала, відповідального за війну проти України після повернення командирів "Азову". Диктатор проводить чистку верхівки після невдалого бунту ПВК "Вагнер". Тож 67-річний генерал Валерій Герасимов став черговим військовим, кого усунули з посади командувача російською армією в Україні менш ніж через півроку після призначення. Про це пише Metro, передають Патріоти України.

"Цей крок Путіна – який офіційно не підтверджений – є останнім потрясінням у командуванні його майже 17-місячного вторгнення в Україну. Під час війни Путін звільнив кількох керівників, у тому числі генерал-полковника Михайла Мізінцева, також відомого як "Маріупольський різник", а також генерала Рустама Мурадова, який стояв за бійнею у Вугледарі на початку цього року", – йдеться у повідомленні.

Герасимов залишиться керувати російськими збройними силами як начальник генерального штабу, але загальну відповідальність за війну тепер понесе генерал-полковник ЗС РФ Михало Теплинський. Він стане командувачем повітряно-десантними військами країни, про що вже повідомили пропагандистські канали.

Як повідомляє джерело, Путін нібито "відчайдушно оговтується після заколоту Євгена Пригожина, а також розлючений через те, що президент України Володимир Зеленський повернув додому з Туреччини ключових командирів полку "Азов".

Диктатор стверджує, що його "обдурили" щодо угоди, тож лютує. Також, ймовірно, його роздратував візит Зеленського на звільнений острів Зміїний на відзначення 500-го дня війни. Рішення про звільнення Герасимова було зроблено лише за кілька тижнів після так званого "повстання" ПВК "Вагнер". Водночас джерело зазначає, що усунення Герасимова також збігається з самітом НАТО в Литві 12 липня, який має посилити підтримку Заходу для України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...