Після війни: На які професії буде найбільший попит у поствоєнній Україні

Що очікує на ринок праці в Україні після закінчення війни.

Елла Лібанова

Професор, директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. Птухи НАНУ Елла Лібанова оцінила, що очікує на ринок праці в Україні після закінчення війни, та назвала професії, на які буде найбільший попит.

– Ринок дуже зміниться. Найбільший попит буде, звісно, на професії, пов’язані з відновленням України. Будівельники та всі, хто пов’язаний з будівельною галуззю. Одне робоче місце у будівництві – це шість-сім робочих місць у суміжних галузях, які обслуговують будівельну галузь. Відновлення мостів, аеродромів, доріг, підприємств. Будівництво буде величезним. Воно буде обов’язковим, – зазначила Лібанова.

За її словами, ще однією галуззю, яка матиме величезний попит, стане та, що стосується харчової промисловості.

– Україна має дуже класну аграрну основу, але немає переробної промисловості в таких масштабах, у яких вона має бути. Скажімо, єдине, що ми зробили виключно – вже не возимо соняшник, а вивозимо олію. Харчова промисловість – це дуже багато робочих місць, – повідомила професор.

Вона додала, що великий попит також буде на те, що вже було в Україні перед війною, тому що все відновлюватиметься.

– Думаю, що буде інша політика щодо легкої промисловості. Я сподіваюся, що у нас відновлюватиметься машинобудування. Я абсолютно переконана, що за будь-яких умов наш військовий комплекс розвиватиметься дуже швидко. Я не думаю, що ми двічі наступимо на ті ж самі граблі, – резюмувала Лібанова.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ймовірність і повернення Криму, і кордонів 1991 не нульова, але, як кажуть про деякі ймовірності, близька до нуля, - Ян Валетов

середа, 24 квітень 2024, 0:30

"Позбавлення від будь-яких ілюзій - запорука нормального майбутнього для країни та психічного здоров'я її громадян. Тому стратегія завищених очікувань, як на мене, надзвичайно шкодить суспільству і ще не раз позначиться в майбутньому", - пише українськ...

"Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - Сергій Фурса

середа, 24 квітень 2024, 0:15

"І трошки про репресії на мінімалках проти тих, хто за кордоном. Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - пише інвестиційний банкір Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує: