Після заяви Міноборони РФ про "безуспішну" атаку морських дронів ВМСУ: У Чорному морі російські моряки запросили евакуацію

В Чорному морі російські моряки запросили евакуацію

Українські сили перехопили розмову екіпажу Ка-29 про евакуацію російських моряків у Чорному морі.

Про це повідомляє Бабель із посиланням на джерело в секторі безпеки та оборони та публікує аудіоперехоплення переговорів.

Вранці 1 серпня Міноборони Росії повідомило про «безуспішну» атаку трьох морських дронів на патрульні кораблі Чорноморського флоту «Сергей Котов» і «Василий Быков».

Напад стався за 340 км від Севастополя, і всі дрони були нібито знищені.

Як зазначається, у перехопленій розмові беруть участь екіпажі гелікоптерів Ка-29, які задіяні в евакуації російських моряків.


На російських пабліках поширили інформацію, що серед атакованих кораблів був контейнеровоз Sparta-IV, який нібито возив з Сирії зброю.

Джерело Бабеля повідомило, що зараз російські моряки одного з цих кораблів просять про евакуацію постраждалих.

За інформацією видання, до евакуації залучено гелікоптери Ка-29, яким наказано доправити тіла загиблих та поранених на територію Чорноморського вищого військово-морського училища Севастополя.

У перехопленій розмові між екіпажами гелікоптерів та береговими авіаційними службами Росії передаються поточні координати місцеперебування кораблів та уточнюється кількість постраждалих.

На момент розмови йдеться як мінімум про одного загиблого та п’ятьох поранених, які потребують термінової евакуації.

Звучать слова про необхідність присутності під час евакуації санітарного автомобіля та прикордонника для розмитнення, але чого саме, не уточнюється.

"Спарта VI" під час перетину Босфору вночі 4 березня 2023 Фото: Yörük Işık

Який корабель постраждав від атаки – невідомо. Бабель звертає увагу, що Росія називає контейнеровоз Sparta-IV цивільним, але джерело каже, що на судні встановлено великокаліберну зброю, а на борту є озброєні команди та кадрові військові.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бійці 92-ї ОШБр під Куп'янськом знищили 40 ворожих бронемашин, що атакували українські позиції (відео)

субота, 28 вересень 2024, 23:25

Бійці підрозділу "Ахілес" із 92-ї ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка відбили механізовану навалу окупантів на куп'янському напрямку та знищили чи вивели із ладу 40 ворожих бронемашин із 50. Відеозапис із фрагментами бойової роботи українських воїн...

У Росії з'явився новий "Пригожин", котрий грозиться дійти до Москви

субота, 28 вересень 2024, 22:55

У серпні в публічному просторі замиготів глава ПВК Паладін Георгій Закревський, якого називають "другим Пригожиним". Однак навряд чи він або будь-хто інший зараз здатний організувати подібний заколот у країні-агресорі Росії. Про це заявив політолог, до...