Після завершення гарячої фази війни протистояння буде тривати ще 10-15 років, - військовий експерт

Директор Центру армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак вважає, що для того, щоб не відбулося другої спроби Путіна, Україні потрібно забезпечити належний оборонний потенціал, передають Патріоти України.

"Щоб нам забезпечити своє майбутнє, треба закріпити національну ідею єдності українців та те, що у нас є ворог, який буде ще тривалий час. На мою думку, після завершення гарячої фази війни протистояння триватиме щонайменше 10-15 років. І для того, щоб не відбулося другої спроби Путіна, Україні потрібно забезпечити належний оборонний потенціал", - зауважив військовий експерт.

Валентин Бадрак пояснив, що це можливо зробити комбінованим шляхом, тобто з одного боку отримувати від західних партнерів озброєння та технології, а також запустити низку проєктів спільних виробництв та економічних програм у галузі безпеки. А друге – активізувати інтеграцію власного оборонно-промислового комплексу (ОПК) у цю справу.

"Зокрема, незалежно від позиції наших партнерів, ми можемо, а це питання вже вивчено та досліджено на рівні розробників ракетної техніки, створити ракету спочатку з дальністю 500 км, потім 1000 км, а деякі розробники переконують, що ми можемо у недалекому майбутньому створити ракету дальністю 1500 км. Також розробники кажуть, що у цьому нема особливих проблем за умов допомоги західних держав з деякими комплектуючими та елементами. Ракетну техніку ми можемо виробляти повністю самостійно, але певні елементи нам все-таки потрібно було б отримувати поки наш ОПК не оговтається від ударів, які завдав путінський режим", - прокоментував Бадрак.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку, але офіційно заявили про "трагічну загибель"

четвер, 25 квітень 2024, 20:52

Російські окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку Любов Тимчак. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст та блогер Денис Казанський, передають Патріоти України. За його словами, російські ЗМІ публікують новину, що жінка “трагічно ...

"Перевзувся!": На росТБ засудили Трампа, який не завадив Конгресу проголосувати за виділення допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 20:44

Російські пропагандисти звинуватили колишнього президента США Дональда Трампа в тому, що він “перевзувся”. На думку рупорів Кремля, він повинен був завадити виділенню Україні військової допомоги. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст т...