Південна Корея створила протиракетні системи, які перевершують Patriot, - Валентин Бадрак

З початку повномасштабної війни РФ проти України Південній Кореї вдалося випробувати ракетний перехоплювач Long-range Surface-to-Air Missile (L-SAM). Розробники кажуть, що він "відчутно перевершує найпопулярніші у світі системи Patriot". Про це повідомили академік Володимир Горбулін та аналітик Валентин Бадрак у матеріалі для LIGA.net, передають Патріоти України.

Фахівці розповіли, що випробування відбувалися 30 травня 2023 року на полігоні Анхин, що розташовано за 109 кілометрів від столиці країни Сеула. Зазначається, що у Міністерстві оборони Південної Кореї також оприлюднили світлини запуску протиракети та назвали його успішним. Загалом країна з успіхом закінчила три випробування L-SAM із чотирьох.

"Показово, що розробники наголосили: новітня система відчутно перевершує найпопулярніші у світі системи Patriot. Вона має нечувану максимальну висоту перехоплення - аж у 100 км", - зауважили експерта та додали, що перехоплювачі PAC-3 і PAC-3 MSE системи Patriot здатні збивати балістичні ракети на висоті до 40 та 60 км.

Водночас у 2023 році Південна Корея замовила в Сполучених Штатів Америки 38 новітніх зенітних ракет Standard Missile 6, які мають дальність ураження до 240 км, їхня вартість становить понад 5 млн доларів за загальної суми угоди у 650 млн доларів. За словами експертів, Сеул займається купівлею кращих систем, аби вивчити їх та пізніше розробити свої.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...