План захоплення Криму одночасно із поваленням президента Кравчука розроблявся Кремлем ще у 1992 році, - Портников

Журналіст Віталій Портников вважає, що силове захоплення Криму готувалось у Кремлі ще у 1992 році разом з поваленням Леоніда Кравчука. Таку думку він висловив у етері Еспресо, передають Патріоти України.

"Росіяни готувались до анексії Криму дуже давно. В Грузії вони ж не проти грузинів воювали, росіяни воювали за контроль над Абхазією та Південною Осетією. А в Україні їм був потрібен Крим та Чорноморський флот. І вони готувались до цього. Обрання Мєшкова президентом республіки Крим було підготовкою до силового захоплення півострова. Мєшков призначив Євгена Сабурова, який був громадянином РФ, премʼєр-міністром Криму. Також він призначив Віктора Мініна, який був повʼязаний зі спецслужбами РФ і заточений на силовий сценарій, головою адміністрації президента Криму. Коли я дізнався про призначення Мініна, я відразу зрозумів до чого це все йде", - пояснив Портников.

За словами журналіста, росіяни також готувались до повалення президента Леоніда Кравчука. "Росіяни готували сценарій відокремлення Криму ще у 1992 році. Фактично, те що відбулось у 2014 році, планувалось виконати у 1992 році. Втім, вони не пішли на це тоді, бо вирішили, що отримають всю Україну. Вони діяли паралельно. З одного боку вони готували відокремлення Криму, а з іншого планували повалення Леоніда Кравчука. Леонід Макарович пішов на дострокові парламентські та президентські вибори. Якби він ці вибори виграв, то відокремлення Криму відбулося ще тоді", - додав він.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Все кругом палає: Масована атака на черговий військовий аеродром Ростовської області (фото)

субота, 24 серпень 2024, 23:45

Українські ударні БпЛА завітали в російське місто Батайськ. Ростовської області передають Патріоти України . Атака була на військову частину та інфраструктуру місцевого аеродрому в Батайську, повідомляють у Мережі.

"Владімір Владіміровіч, Ви абєщалі!": На росії "прокинулися" мамки строковиків, котрих кидають м'ясом та полонять на Курщині - The Times

субота, 24 серпень 2024, 23:30

Скрутне становище російських строковиків, які потрапили в полон ЗСУ в Курській області, у підсумку може перерости в політичний "головний біль" для Путіна, оскільки матері призовників "кидаються в бій", вимагаючи від диктатора дій. Їхні зусилля нагадуют...