Площа загорання становила 4500 кв. метрів: Опубліковано супутникові знімки з місця падіння російського А-50

"Радіо Свобода" показало супутникові знімки з місця падіння літака А-50, який 23 лютого знищили ГУР та Повітряні сили України. На зроблених із космосу знімках хутора Трудова Вірменія (Краснодарський край) видно сліди пожежі. Про це у вівторок, 27 лютого, повідомило "Радіо Свобода" у Telegram, передають Патріоти України.

Згідно з повідомленням, площа загорання становила 4500 квадратних метрів.

Збиття російських А-50: що відомо

14 січня у ЗМІ почалася ширитися інформація, що українські військові збили над Азовським морем російський літак дальнього радіолокаційного виявлення та керування А-50 та літак-командний пункт Іл-22. Наступного дня командувач Повітряних сил України Микола Олещук опосередковано підтвердив цю інформацію, написавши в Telegram: «Це вам за Дніпро! Горіть у пеклі, нелюди!».

Згодом інформацію про знищення російських літаків А-50 та Іл-22 підтвердив колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, подякувавши українським Повітряним силам за «чудово сплановану і проведену операцію» в Приазовʼї.

За інформацією видання Defense Express, знищення А-50 стало першим в історії знищенням літака дальнього радіолокаційного виявлення. Увечері 23 лютого сили оборони України збили другий А-50. Це офіційно підтвердили у Повітряних силах ЗСУ та в ГУР. За даними ЗМІ, літак уразили з радянського ЗРК С-200.

24 лютого Українська правда, посилаючись на джерела в ГУР, повідомила, що усі 10 членів екіпажу літака загинули. За даними джерела, серед загиблих росіян — п’ять майорів, три капітани, прапорщик та лейтенант.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...