"Почерк" легко впізнати: План знищення енергетики ворога росіяни розробили ще у 1960-х роках

Наприкінці літа російські окупаційні війська відновили масовані удари по енергетичній інфраструктурі України. Відповідна доктрина Кремля була розроблена ще 1960-х роках. Про це йдеться у статті War on the Rocks, передають Патріоти України.

Варто враховувати, що йдеться про плани, які створювали за інших видів зброї, яка була менш точною та більш масовою. Саме тому для точкового удару росіяни планували використовувати диверсійні групи як "гібридний інструмент" ураження. Зараз паралельно з диверсантами діє стратегічна авіація - Ту-95МС. Ці групи ділились на два умовних "підвиди" - ті що діятимуть у мирний час, маючи дипломатичне прикриття, і ті, що будуть атакувати противника під час війни.

Згідно з задумом, у першу чергу мають уражатись електростанції та нафтопроводи. Далі треба було перейти до об'єктів транспортної інфраструктури та елементів їхнього управління. Після цього можна було перейти до комунальних господарств, ЗМІ та громадських організацій і на кінець - профільні військові об’єкти країн НАТО.

При цьому передбачалась також стратегія "вкидів" в інфопростір, щоб посилювати вплив на противника. У Defense Express додають, що хоча ця доктрина була розроблена десятки років назад, її "почерк" легко можна впізнати у атаках РФ по українській інфраструктурі. Ворог задіює навіть "диверсійну" складову, а саме – "коригувальників" та агентів спецслужб.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Дехто вважає, що через нардепку Безуглу": Чому Зеленський усунув Олещука - Портников

неділя, 1 вересень 2024, 17:01

"Рішення президента України Володимира Зеленського відправити у відставку командувача Повітряних сил ЗСУ, Миколу Олещука, викликало, як і слід було очікувати, суперечливу реакцію в українському суспільстві. З одного боку, ця відставка відбулася відразу...

Вдарити по Харкову 30 серпня наказав полковник Лобода з Воронежа - розслідувачі OSINT-бджоли (фото)

неділя, 1 вересень 2024, 16:16

Полковник російської армії Олексій Лобода безпосередньо віддав наказ російським терористам бити КАБами по цивільним у Харкові 30 серпня. Про це повідомляють розслідувачі OSINT-бджоли, передають Патріоти України. "Полковник Лобода Олексій Геннадійович 2...