"Подарунок" на 70-річчя Бастрикіна: Навального повільно отруювали в колонії з серпня 2023 року, - росЗМІ

Померлого російського опозиціонера Олексія Навального повільно отруювали у в’язниці із серпня, щоб викликати смерть. Про це повідомляє російське видання Sota із посиланням на джерела у слідчому комітеті (СК) Росії та оточенні Навального, передають Патріоти України.

За словами співрозмовників видання, ініціатором вбивства Навального був голова СК РФ Олександр Бастрикін, який мав особисту ворожість до нього ще з часів розслідування опозиціонера про нього у 2012 році.

Після арешту Навального Бастрикін вимагав дозволу російського диктатора Володимира Путіна на вбивство політика в колонії, при цьому заручившись підтримкою голови Федеральної служби виконання покарань Росії (ФСВП) Аркадія Гостьова.

Гостьов, за даними джерел, погодився з Бастрикіним, зокрема через численні публікації постів Навального під час його ув’язнення — з цієї ж причини було порушено кримінальну справу проти адвокатів Навального.

Таким чином, у серпні 2023 року Путін дав дозвіл на повільне отруєння Навального як подарунок на 70-річчя Бастрикіна. Згідно з планом, передбачалося, що політик помре від проблем серцево-судинної системи до кінця 2023 року, однак смерть настала лише 16 лютого.

За словами співрозмовника Sota в оточенні померлого опозиціонера, він передавав повідомлення з колонії про те, що, ймовірно, отримує якусь отруту.

На думку біохіміка, з яким поговорило видання, якщо інформація про тромб, від якого помер Навальний, є правдивою, то політику могли давати будь-яку речовину-коагулянт, яка в умовах нестачі води в колонії та режиму тортур неминуче вела до загущення крові та смерті.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Полковник ЗСУ розповів, чим українські військові могли знищити "Ковровець"

неділя, 19 травень 2024, 22:28

Військовий експерт, льотчик-інструктор, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан припустив, що ЗСУ могли знищити ворожий тральник "Ковровець" у окупованому Криму балістичною зброєю, передають Патріоти України. Полковник запасу зазначив, що окупанти заявили,...

Президент Ірану загинув у авіакатастрофі - ЗМІ

неділя, 19 травень 2024, 22:14

Президент Іранської Республіки Ібрахім Раїсі загинув внаслідок авіакатастрофи. Про це повідомляє видання N12, посилаючись на свої обізнані джерела, передають Патріоти України. За даними журналістів, смерть Ібрахіма Раїсі вже підтвердили західні співроз...