Подолали шок кризи і йдуть вперед, незважаючи на карантини: Україна вперше за чотири роки наростила експорт тепличних овочів

За якістю українські виробники починати конкурувати все більш успішно, і, при цьому, ефективно працюють в більш дорогих цінових сегментах.

Український тепличний бізнес починає проявляти перші ознаки відновлення, після шоку, викликаного різким зростанням цін на енергоносії в 2014-2019 роках. За підсумками перших 10 місяців 2020 року Україна вперше за останні роки демонструє приріст експорту тепличних огірків і помідорів, передають Патріоти України з посиланням на Еast-fruit.

Експорт огірка виріс на 7% до 3,1 тис. тонн, а експорт помідора – на 25% до 9,8 тис. тонн. В останні 4 роки, в цей період, експорт тепличних овочів незмінно знижувався.

В Україні поступово утворилося два сегмента найбільш успішних тепличників: перший представлений ультрасучасними і високоефективними підприємствами, з добре розвиненими маркетингом продукції як для внутрішнього ринку, так і на експорт і другий – це сегмент недорогих весняно-літніх теплиць, де мінімізоване використання енергоносіїв, однак продукція має високі якісні параметри, йдеться у повідомленні.

За оцінками EastFruit, одна гігакалорія тепла обходиться українським тепличним комбінатам, навіть якщо вони використовують вугілля, в 3,4 рази дорожче, ніж тепличним комбінатам Росії, в два рази дорожче, ніж виробникам тепличних овочів Узбекистану (де, до речі, набагато тепліший і сонячний клімат) і в 5 разів дорожче, ніж тепличникам Казахстану.

Природно, що, в таких умовах, в зимовий період українським тепличним комбінатам складно конкурувати за ціною з помідорами з Туреччини і інших країн, де клімат набагато м’якше. Однак за якістю українські виробники починати конкурувати все більш успішно, і, при цьому, ефективно працюють в більш дорогих цінових сегментах.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...