"Подробиці розповісти не можемо": Білий дім підтвердив, що загроза нацбезпеці пов’язана з космічною зброєю РФ

У Білому домі підтвердили, що "серйозна загроза нацбезпеці" США, про яку раніше попередили членів Конгресу, пов’язана з діями Росії в космосі. Представник Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу в четвер, 15 лютого, сказав, що не може повністю розкрити природу загрози, але може підтвердити, що вона пов’язана з «протисупутниковими засобами», які розробляє Росія, передають Патріоти України.

Кірбі уточнив, що йдеться не про вже розгорнуті та діючі засоби і що наразі вони не становлять загрози нічиїй безпеці. Він також наголосив, що це не зброя, яка може бути використана для атак на людей. За його словами, президент Джо Байден вже доручив провести «прямі дипломатичні контакти» з Росією та союзниками з цього приводу.

14 лютого республіканець Майк Тернер, який очолює Комітет з питань розвідки Палати представників США, заявив про наявність розвідданих про «серйозну загрозу національній безпеці» США. Не уточнюючи суті цих даних, Тернер заявив, що підзвітний йому комітет вирішив поділитися інформацією з усіма членами Конгресу США, і закликав Джо Байдена розсекретити дані розвідки, щоб «Конгрес, адміністрація [президента США] і наші союзники могли відкрито обговорити дії, необхідні для реагування на цю загрозу».

Американські ЗМІ з’ясували, що йдеться про дані щодо прогресу Росії в розробці нової протисупутникової ядерної зброї космічного базування, яка може загрожувати американській мережі супутників.

Три американські чиновники на умовах анонімності сказали CNN, що російська система ще перебуває в розробці та не виведена на орбіту.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Президент Ірану загинув у авіакатастрофі - ЗМІ

неділя, 19 травень 2024, 22:14

Президент Іранської Республіки Ібрахім Раїсі загинув внаслідок авіакатастрофи. Про це повідомляє видання N12, посилаючись на свої обізнані джерела, передають Патріоти України. За даними журналістів, смерть Ібрахіма Раїсі вже підтвердили західні співроз...

"На їх можливості сильно впливають радянські доктрини": Інспектор Пентагону у звіті вказав на сильні та слабкі сторони ЗСУ

неділя, 19 травень 2024, 21:59

Для інструкторів Сполучених Штатів та НАТО, які готують українських військових, є великим викликом змінити мислення підопічних, оскільки українське командування все ще дотримується радянської доктрини ведення війни. Такий висновок оприлюднено у звіті П...