Погладшала на 20 кг, але шанси є: З'явилися ексклюзивні дані про стан Заворотнюк

Російську актрису Анастасію Заворотнюк, у якої нібито діагностували останню стадію раку головного мозку, перевели в звичайну палату, оскільки у неї ще є шанси на деякий час повернутися до повноцінного життя. Про це в інтерв'ю "Комсомольской правде" розповів лікар НМІЦ нейрохірургії імені академіка М. Н. Бурденка Олександр Саникідзе, передають Патріоти України.

За його даними, артистка погладшала приблизно на 20 кг, однак вона може швидко скинути вагу. Лікар зазначив, що є різниця між штучною комою, в яку ввели актрису, і комою, викликаною пухлиною мозку. У першому випадку пацієнта вводять у несвідомий стан спеціально, щоб лікування було більш ефективним.

"Якщо ж людина впала в кому від гліобластоми, то малоймовірно, що там щось допоможе вже. Ці дві коми дві різні речі абсолютно", – пояснив він. У тому, що актрису перевели з відділення реанімації, Саникідзе не побачив нічого дивного: "Таке може бути. Це залежить від лікування, від розміру пухлини".

Саникідзе зазначив, що гліобластома по-різному реагує на хіміотерапію і опромінення залежно від генетичних можливостей організму. Крім того, генетика і розташування пухлини визначають, скільки людина проживе з цим захворюванням і які зміни будуть відбуватися з пацієнтом.

"Якщо пухлина розташована в стовбурі головного мозку (через нього проходять всі шляхи, через які головний мозок сполучається з основним тілом), тоді у людини не будуть рухатися рука, нога і так далі. Якщо пухлина, наприклад, у правій або лівій лобовій частці, то людина ходить, пересувається. Часто самостійно такі пацієнти ходять у наш інститут імені Бурденка на опромінення, на хіміотерапію. І живуть повноцінним життям до якогось етапу", – додав нейрохірург.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 24 квітня. Що українці готували Євсеїв день для збереження здоров'я

середа, 24 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 24 квітня за новим стилем вшановує Саву Стратилата і з ним 70-ти воїнів, преподобного Саву Києво-Печерського та Єлизавету Чудотворницю, а також вшановує пам'ять великого мученика Євсевія Нікомідійського, що поклав життя зарад...

Колись росія жахнеться своїх втрат: "Из сотни бойцов - 10 сбежало, остальные погибли", - полонений загарбник про свій підрозділ та про себе (відео)

середа, 24 квітень 2024, 6:15

Гурянов Євген родом з Курганської області. На війну росіянину порадили піти люди з органів опіки. Пообіцяли сина до інтернату не забирати. Росіянин у полон потрапив випадково. Каже, взагалі йшов до своїх, а знайшов українських бійців. Найбільше на тере...