Погода допомагає ЗСУ: Заблоцький розповів, як окупанти намагаються врятувати Керченський міст

Російські окупанти наразі намагаються звести захисну споруду поблизу Керченського мосту. Це свого роду "захисний ланцюг", щоб перешкодити морським дронам наблизитися до критичних частин мосту, зокрема до його опор, розташованих на великих глибинах, передають Патріоти України.

Про це розповів військово-морський експерт, оглядач журналу Defense Express, науковий співробітник Національного військово-історичного музею України, капітан I-го рангу у відставці Володимир Заблоцький в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA. За його словами, повністю закрити міст баржами неможливо через їхню нестачу, тому окупанти шукають альтернативні способи, щоб запобігти доступу дронів до мосту.

"Керченський міст – гідротехнічна споруда, яка залежить від штормів. Врешті-решт вона буде зруйнована. Міст вимагає постійного ремонту, підтримки тощо, бо з природою жартувати не можна", – зазначив експерт. – "З одного боку, дійсно, міст можна знищити, а з іншого – він може бути зруйнований природним шляхом. Природа не чекатиме, коли росіяни добудують захисні споруди. Сезон штормів – кінець жовтня, листопад, особливо грудень – це потужні вітри й урагани, погана видимість. У Керченській протоці на цей час припиняється судноплавство".

Заблоцький зазначив, що Керченський міст побудовано в небезпечній зоні, де проходить розлом земної кори, що призводить до нестабільності ґрунту — він то опускається, то піднімається. Ця область також відома як зона грязьових вулканів. Тому, на його думку, незалежно від обставин, міст зрештою буде зруйновано.

Загалом Керченська протока складається з декількох частин: мілководні ділянки по обидва боки від фарватеру та глибоководної зони, яку іноді блокує танкер, що стоїть під мостом. Цей старий танкер іноді використовують як загородження.

"Тобто не можна сказати, що судноплавство Керченською протокою закрито постійно. Але й говорити, що протока щільно закривається, також не можна. Якщо треба, можливо знайти шпарину. Баржу можна втопити, а в тому місці пройде хоч десять наших катерів. Це не проблема, було б бажання й необхідність", – відзначив екперт.

Заблоцький додав, що потреба у знищенні мосту виникне під час операції зі звільнення Криму, тобто його руйнування має відбутися у відповідний момент.

"У нас є необхідні засоби. У новому пакеті допомоги США будуть додаткові засоби ураження. Але я думаю, якщо буде удар по Керченському мосту, то він буде комбінованим, де будуть й дрони, і ракети, і авіація, і катери. Можливо, щось іще", – розповів експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Погода допомагає ЗСУ: Заблоцький розповів, як окупанти намагаються врятувати Керченський міст

вівторок, 1 жовтень 2024, 23:55

Російські окупанти наразі намагаються звести захисну споруду поблизу Керченського мосту. Це свого роду "захисний ланцюг", щоб перешкодити морським дронам наблизитися до критичних частин мосту, зокрема до його опор, розташованих на великих глибинах, пер...

Огляд карти бойових дій за 1 жовтня 2024 року - Злий Одесит

вівторок, 1 жовтень 2024, 22:25

Сьогодні 1 жовтня. Триває 951 мужньої оборони України від російської навали. . Вугледар в повному оточенні? Яка ситуація зараз в Селидовому, Покровську і Вовчанську? Та як природа заважає окупантам захоплювати наші території? . Огляд карти бойових д...