Поява на фронті армії КНДР міняє політичну ситуацію. Фактично це вступ у війну нової держави, - Андрусів

"Широко розійшлася інформація про можливість втручання солдатів Північної Кореї у війну. Це серйозний фактор, який змінює багато", - пише політолог Віктор Андрусів у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Але давайте не спішити з висновками.

1. Армія КНДР має приблизно 1 млн солдатів за різними даними. Враховуючи, що і в нас, і в орків людський ресурс зараз – найбільший виклик, це може серйозно переламати ситуацію. Але потрібно пам'ятати, що керівництво КНДР їб…нуті параноїки, які всі ресурси готують для відбиття агресії Південної Кореї. Вони вже двічі приводили в готовність свої війська за останній місяць. Параноїки не можуть дозволити собі ослаблення своєї армії, це психологічно складно.

2. Інженерні війська від 3–5 тис. північних корейців уже задіяні в допомозі РФ. Очевидно, їх прислали разом із ракетами. Скоріше за все, мова може йти про поповнення цих сил, ротацію. Щодо можливого заміщення російських тилових частин корейськими для того, щоб відправити на фронт, – це нелогічно, оскільки в тилових частинах служать російські строковики, яких відправляти не будуть.

3. Поява на фронті регулярної армії КНДР серйозно міняє політичну ситуацію навколо війни. Фактично це вступ у війну нової держави. Це поставить питання про зміну нашої підтримки перед партнерами і їхню роль у війні.

У цілому я поки слабо вірю в можливість задіяння регулярної армії КНДР, але, навіть якщо це відбудеться, я думаю, катастрофи не станеться.

По-перше, я б не переоцінював її боєздатності. Для розуміння: військовий бюджет КНДР – приблизно $4 млрд. При такій великій армії це просто мізер. Це означає, що більшою мірою це бутафорна армія і, що типово для диктатур, купа фейків на паперах.

По-друге, війна змінилася. Дрони й нові технології – це не те, до чого готували корейців. І перепідготовка займе час.

По-третє, це точно приведе до нової відповіді партнерів.

Хорошого, звісно, мало, але точно є одне – Путін відчайдушно шукає сили для продовження війни, а отже, він на межі".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Столичний орк коштує вище": Росіяни вже скуповують останнє, найдорожче "гарматне м’ясо" - у Москві, Петербурзі та Єкатеринбурзі, - Дикий

понеділок, 14 жовтень 2024, 16:04

Ветеран російсько-української війни, екскомандир роти батальйону Айдар Євген Дикий розповів, що Росія вже скуповує найдорожчий резерв «гарматного м’яса» у Москві, Петербурзі та Єкатеринбурзі, передають Патріоти України. «Те, що ми зараз спостерігаємо, ...

Ольга Фреймут порадила, в яких випадках треба спілкуватися російською

понеділок, 14 жовтень 2024, 15:56

Українська ведуча Ольга Фреймут розкрила, як треба реагувати на російську мову та в яких випадках можна нею спілкуватися. Знаменитість у своєму Instagram поділилася декількома правилами етикету, передають Патріоти України. Зокрема, Ольга Фреймут розкри...