Покарання, яким погрожували Орбану, є "еквівалентним довічному ув’язненню, якщо не смертній карі", - Голобуцький

"Corriere della Sera твердить, що згода Орбана на європейський план допомоги України таки не обійшлась без жорсткого тиску: Орбану прямо сказали, що позбавлять права голосу в ЄС. "Загонне полювання" в невеличкій кімнаті за одним столом вели Фон дер Ляєн, Шольц, Макрон і Мелоні за участі Мішеля проти самотнього Орбана. Капітуляція прем’єра Угорщини була результатом колективної загрози покарання - найбільшого з передбачених угодою про членство в ЄС", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Покарання, яким погрожували Орбану, є "еквівалентним довічному ув’язненню, якщо не смертній карі: пункт 2 статті 7 Договору про заснування Союзу". Орбану пояснили дуже прямо: «Ми призупинимо вашу участь в житті Союзу, ми заберемо ваше право голосу, заморозимо вашу країну». За такого негативного стимулювання Орбан негайно відмовився від шантажу, хоча не втримався від обвинувачень "я нічого такого не хотів, то все ваше ставлення до Угорщини винне".
==
Звісно, таке рішення - це величезний успіх для нас. В тому числі сам факт настільки солідарної жорсткої позиції лідерів найсильніших країн ЄС (в тому числі військово найсильніших). Вони врешті, через 2 роки великої війни, почали більш адекватно розставляти власні пріоритети і оцінювати загрози.
Але не варто розслаблятись: попри всі специфічні стосунки Орбана з Путіним, попри ультимативну ставу на владу (бо без влади Орбан негайно сяде за корупційні діяння) все одно основою були реальні потреби угорської економіки. І Угорщина - не єдина в Європі, що ставить власні поточні економічні інтереси попереду стратегічних інтересів ЄС і навіть свої ж безпекові інтереси. Абсолютно так само будь-який привід будуть використовувати (і використовують, як можуть)... Та всі, за великим рахунком".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...