"Покласти на невідомого наступника обов’язок виконати свої популістські обіцянки - це однозначно ноухау Зе-команди", - політтехнолог Голобуцький

«Екваторне» звернення Зеленського було по суті спробою стабілізувати свій електорат хоча би на наявному рівні – щоб не впасти нижче 15%. Бо саме 15% я вважаю межовим показником, при перетині котрого (донизу, звісно) Зе-команда перейде від «гіперлегітимності» (котра була за унікальних 73% підтримки) до умовної легітимності", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"За логікою це мав бути звіт за досягнення половини каденції і позначення проєктів, що мають завершитись до кінця каденції. А вийшла майже година абсолютного популізму. Хоча й тут без унікальних досягнень не обійшлось.
Ще ніхто з попередніх 5-х президентів не здогадувався спокушати свій електорат обіцянками чужих досягнень колись через півтора десятиліття. Хвалитись досягненнями, що їх реально домігся попередник, – було, і не раз (і не тільки з президентами, але й з прем’єрами, просто міністрами, головами ВР)... Хвалитись своїми планами на наступний рік чи кілька – було. Спокушати прожектами на свою ж другу каденцію («я через 5 років...» чи щось таке) – теж траплялось. А от покласти на невідомого наступника за 15 років обов’язок виконати свої популістські обіцянки – це однозначно ноухау Зекоманди.
Ну ж Зе-команда має соціологію: тема «тисячі Зеленського» не зайшла (бо зірвалась ще в процесі подачі), люди не повірили. Після такого факапу очевидна рекомендація – нагадати про конкретне, матеріальне досягнення (нехай і маленьке), котре позначилось на рівні життя більшості. Щоб відволіклись і відновили позитивне ставлення й довіру. А не збільшувати на два порядки масштаб популістських обіцянок: не повірили в 1000 гривень – то може повірять в 10 000 доларів. Чи хоча би в 24 000 для вчителів (лізти в цю тему після факапу про $4000, котрий став мемом, - це не те що непрофесійно, це зумисне шкідництво, як на мене).
Окрема масштабна помилка авторів тексту самовихваляння Зеленського: не варто було хвалитись теоретичними успіхами в моментах, котрі безпосередньо торкаються щоденного життя кожного виборця (а не в чомусь абстрактному, що складно перевірити). Бо кожен виборець на практиці відчуває реальні провали там, де президент пафосно хвалиться досягненнями. Отже, точно знає, що ці заяви влади – брехня.
Зрештою, в Зе-команді достатньо кадрів з оточення Януковича, котрі на власному досвіді пройшли цей етап (коли влада хвалиться «покращенням» там, де люди на власній кишені відчувають капітальне погіршення) і з’ясували, які це має наслідки для влади і президента. Невже ніхто з них не ризикнув зупинити менш досвідчених креативників і вимагати змінити основну концепцію промови? Чи їм байдужий імідж і доля Зеленського?
==
Взагалі ця послідовність виглядає досить неоднозначно: спочатку пресмаратон з недопустимим характером і змістом спілкування, де за 5,5 годин президент і його партія втратили до 5% підтримки. І менш як за тиждень – звернення до ВР настільки ж суперечливого змісту. Після котрого рейтинги влади знов прогнозовано впадуть.
Саботаж? Чиясь помста? Хтось свідомо позбавляє Зеленського політичного і публічного активів, щоб просувати свої інтереси з більш вигідних позицій?".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські окупанти захопили ще два населені пункти Донеччини поблизу Очеретиного і просуваються на півдні, - DeepState (карта)

середа, 1 травень 2024, 9:23

За даними OSINT-аналітиків, росіяни просунулися в районі села Урожайне. Водночас Силам оборони вдалося відновити втрачені позиції в районі Ямполівки. . Збройні сили Російської Федерації захопили населені пункти Керамік і Новокалинове Покровського райо...

Росія вдарила ракетами по країні НАТО. Чи може польська ППО захистити західні області України?

середа, 1 травень 2024, 9:05

Ракета РФ залетіла в повітряний простір Польщі, але поляки не наважилися її збити. Військовий аналітик Дмитро Снєгирьов переконаний, що подібні дії провокують РФ на ескалацію конфлікту з країнами НАТО і, передусім, з Польщею. Нічого так не стимулює агр...