Поки пропагандисти Путіна брешуть про успішну деблокаду, у центрі Вовчанська 27 днів у котлі потроху помирають та здаються у полон відбірні штурмовики російської армії

Армія РФ так і не спромоглася звільнити свої підрозділи, які опинилися в котлі на передовому плацдармі в центрі Вовчанська. Про вихід з оточення повідомляли російські пропагандистські ЗМІ.

Російській армії не вдалося розблокувати своїх бійців, які опинилися у так званому котлі у Вовчанську. Про це повідомив український військовий журналіст Богдан Мирошников.

Вовчанськ: окупанти залишаються у котлі

Так Мирошников відреагував на повідомлення російських пропагандистських ЗМІ про те, що їхні бійці нібито вийшли з оточення. "Окупанти на залишках агрегатного заводу у Вовчанську передають привіт своїм воєнкорам, які їх там вже "розблокували", - іронізує Мирошников, якого цитує "Дзеркало тижня".

Раніше речник оперативно-тактичного угруповання військ "Харків" Юрій Повх зазначив, що на Агрегатному заводі у місті Вовчанськ Харківської області досі залишаються заблокованими російські окупаційні війська. "Цей анклав залишається заблокований Силами оборони України. Вони (інші сили армії РФ – ред.) намагаються туди пробитися... Росіяни здійснюють атаки, але наші захисники їх відбивають", – наголосив речник.

Співзасновник аналітичного проєкту Deepstate Роман Погорілий повідомляв, що українські військові тримають під вогневим контролем Агрегатний завод, на території якого перебувають російські солдати. За його словами, точно не можна сказати, яка кількість окупантів перебуває там. Західні ЗМІ інформували, що в котлі опинилося від 200 до 400 окупантів.

Як ЗСУ оточили окупантів у Вовчанську

Російські окупанти опинилися в оточенні ЗСУ 16 червня. Про подробиці успішної спецоперації повідомив Forbes.

За інформацією видання, російські військові намагалися перетнути річку Вовчу, яка проходить зі сходу на захід через центр Вовчанська, щоб захопити ПАТ "Вовчанський хімзавод". План росіян, очевидно, полягав у тому, щоб захопити хімзавод, а потім розпочати операцію з форсування річки. План росіян провалився, коли українські війська атакували та просунулися на кілька кварталів на північ, що дозволило відрізати росіян на заводі від їхніх товаришів на заході.

"Російські командири знали, що потрапили в біду. Цими вихідними вони наказали своїм військам на захід від хімзаводу пробивати українські позиції. Дві спроби прориву до оточених російських військ були відбиті українськими силами оборони. Під час важких боїв українські війська оточили близько 400 росіян на хімічному заводі в центрі Вовчанська. Тридцять росіян здалися після того, як неодноразові спроби їх врятувати не вдалися", - повідомило джерело.

Видання наголошує, що російська армія не очікувала, що загрузне у Вовчанську та не передбачала зазнати таких втрат у невдалій спробі захопити плацдарм для можливої спроби перетнути одну вузьку річку в центрі міста.

Ґ

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? - Злий Одесит

вівторок, 17 вересень 2024, 0:30

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? В последнее время тема «мирных переговоров» между Украиной и Россией приобрела второе дыхание, которое в медийном пространств...

На Покровському операційному напрямку противник зумів трохи розширити вклинення в районі Новогродівки, однак за Лисівку та Сухий Яр, зачепитися йому поки не вдається - Костянтин Машовець

понеділок, 16 вересень 2024, 23:19

1. На Куп'янському напрямку, очевидно, противник силами 1-ї "гвардейской" танкової армії (ТА), а саме - її 2-ї "таманской" мотострілецької дивізії (мсд), при дієвій участі 4-ї "кантемировской" танкової дивізії (тд), активно рветься до річки Оскіл по на...