Поки Путін президент, Папи Римського не буде в Росії, - експерт

В історії Росії ще не було такого випадку, щоби нога римокатолицького лідера ступала на канонічну територію православної церкви. Це буде сприйнято росіянами як зрада. Про це в ефірі Еспресо заявила релігієзнавиця Людмила Филипович, передають Патріоти України.

"В історії Росії ще не було такого випадку, щоби нога римокатолицького лідера ступала на канонічну територію православної церкви. Це буде сприйнято росіянами як зрада зрад. Путін, втрачаючи авторитет серед росіян, ніколи в житті не піде на те, що відпиляти гілку, на якій він сидить. За Путіна Папи Римського в Росії не буде 100 відсотків", - зазначила вона.

На її думку, є сумніви, що це станеться, якщо навіть прийде демократичний президент. "Це закладений у підсвідомість концепт, який вони не можуть пережити та подолати - "Не буде ноги католицького схизматика на нашій території". Так вони визнають рівність католицизму та православ'я у межах християнства. А росіяни завжди казали про те, що саме католики порушили єдність християнства і саме РПЦ єдина зберігає вірність первісному християнству. Це ставить під сумнів всі фундаменти, на яких базується і концепція "руського міра", і Святої Русі, і духовного Кремля", - підсумувала релігієзнавиця.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....