Поки сектор Гази скочується у злидні: Лідери ХАМАС мають мільярдні статки, вілли та лімузини, - ЗМІ

Лідери терористів ХАМАС – організації, яка воює проти Ізраїлю – буквально купаються у грошах, оскільки з 1990-х років і до сьогодні вони контролюють майже всі фінансові потоки сектору Гази. Поки керівники ісламістського руху та їхні родичі отримують паспорти інших країн, відпочивають на елітних курортах і не відмовляють собі у дорогих покупках, решта мешканців анклаву живе у жахливих умовах, часто не маючи доступу до їжі, води та медикаментів. Про це неодноразово писали ізраїльські ЗМІ, зокрема Israel Today, передають Патріоти України.

Верхівка ХАМАС давно залишила територію сектору Гази та проживає разом зі своїми сім'ями за кордоном. "Вони розміщуються в першокласних апартаментах Бейрута, Дохи та Стамбула. Вони вдягають дорогі костюми і вирушають у них на зустрічі до п'ятизіркових готелів. Вони літають на приватних літаках, а їхні діти займаються елітною нерухомістю", – розповідали журналісти.

Наприклад, глава політбюро ХАМАС Ісмаїл Ханія у 2006 році обіцяв, що буде до кінця життя "жити на оливковій олії та сушених травах". Однак у 2021 році він був помічений у Катарі, де й мешкає сьогодні.

Один із 13 дітей Ханії Мааз тим часом став громадянином Туреччини, писав портал Elaph. Завдяки цьому він може вільно подорожувати світом і насолоджуватися благами цивілізації.

"Старший син Ханії Абдель Салам очолює Раду з питань спорту в Газі і є членом Вищої ради у справах молоді та спорту. Незважаючи на те, що ХАМАС ретельно приховує особисте життя своїх лідерів та членів їхніх сімей, у ЗМІ Абделя Салама також звинувачують у зловживанні прізвищем та посадовим становищем для крадіжки палестинських грошей", – пишуть ЗМІ.

Що відомо про статки лідерів ХАМАС

Ісмаїл Ханія, 61 рік. Лідер і голова політбюро ХАМАС з 2019 року живе за кордоном та керує бойовиками із розкішних готелів Катару та Туреччини. Статок його родини оцінюють у 2,5 млрд доларів.

Муса Абу Марзук, 72 роки. Другий за значимістю лідер ХАМАС. Він прожив 14 років у США, де у нього народилося шестеро дітей. Статки – 2 млрд доларів.

Халед Машаль, 67 років. Ексглава політбюро ХАМАС контролює операції з нерухомістю та фінансами терористів з Дохи. Статки – 1,5 млрд доларів.

Зазначимо, що 65% населення сектору Газа живе за межею бідності. У період з 2007 до 2021 року Газу в пошуках кращого життя залишили близько 236 тисяч людей.

"ХАМАС накопичив величезні багатства та ресурси на таємних угодах з нерухомістю, тоді як сектор Гази ще більше дестабілізується, скочуючись у жахливу бідність та економічні руїни", – казала помічниця міністра фінансів США Елізабет Розенберг.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...