"Поки вдалось зачепити до 15%": Експерт розповів, скільки нафтових заводів треба знищити, щоб у Росії почалися проблеми

Військовий експерт і полковник запасу ЗСУ Петро Черник заявив, що Україні вдалось масштабувати процес ударів по російських заводах до корисного нам рівня, передають Патріоти України.

Він розповів, що українським військовим вдалось зачепити до 15% потенціалу РФ з нафтопереробки. Країна-агресор має приблизно до 30 великих таких заводів і до 50 - поменше.

Деякі нафтопереробні комплекси розташовані за Уральським хребтом. Однак українські війська вже випробували потужний безпілотний комплекс "Сокіл", який може уражати цілі на відстані до 3300 кілометрів. Якщо дрони Сил оборони зможуть перетнути Уральський хребет, то це буде колосальний крок уперед.

"Якщо піднімемо коефіцієнт винищення хоча б до 50%, то і на лінії боєзіткнення можуть початися проблеми. Тому що техніку треба заправляти. Техніка "з'їдає" дуже багато палива. Скажімо, танк Т-90 за добу може "з'їсти" до однієї тони самого дизельного пального і до 100 кілограмів мастила. Це дуже правильний напрямок. Важливо його масштабувати й тримати на постійному рівні тональності", – підсумував полковник.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Такого я не бачив ніколи, ці хлопці серйозно підготовлені": російський пропагандист розповів про бій російських окупантів з "британським спецназом" під Часовим Яром

четвер, 27 червень 2024, 19:15

Російський військкор Семен Пєгов, якого цитує пропагандистське видання з невизнаного Придністров'я, запевнив, що був на позиціях, вів пряму трансляцію, а вояки ЗС РФ нібито впоралися з іноземними спецами. Як повідомляє видання "ZOV Приднестровье", на Д...

Початок переговорів з ЄС: Починайте виконувати!

четвер, 27 червень 2024, 19:01

Початок переговорів про вступ до ЄС – це не подарунок для влади і не приз глядацьких симпатій. Це – визнання героїчної боротьби української Армії за підтримки Народу. Але це також – певне, остання сходинка, на яку пускають авансом. Далі – дуже складна ...