Поки законний уряд просить Захід про захист: Хунта Нігеру попросила військової допомоги в ПВК "Вагнера", - ЗМІ

Путчисти, які здійснили військовий переворот у Нігері наприкінці липня, звернулися до ПВК Вагнера з проханням надати військову допомогу на випадок інтервенції. Про це пише AP з посиланням на журналіста й аналітика центру Суфан Вассіма Насра, передають Патріоти України.

Три джерела в Малі та неназваний французький дипломат повідомили журналісту, що один із лідерів перевороту в Нігері генерал Саліфу Моді прибув з візитом до сусідньої Малі. Там він зустрівся з представником ПВК Вагнера і передав звернення про допомогу.

За словами Насра, наразі вагнерівці «розглядають цей запит». Джерело AP серед західних військових підтвердило, що їм надійшла інформація про звернення хунти Нігеру до найманців ПВК Вагнера щодо військової допомоги.

Військовий переворот у Нігері — що відомо

26 липня військовослужбовці президентської гвардії Нігеру захопили в заручники президента Мохаммеда Базума, заблокувавши доступ до його резиденції. Пізніше вони виступили з заявою, що повалили уряд Базума, закрили кордони та ввели комендантську годину.

Через два дні глава президентської гвардії Абдурахман Чіані назвав себе новим лідером Нігеру. Він був пов’язаний зі спробою державного перевороту проти колишнього президента у 2015 році.

31 липня представники ECOWAS (Економічне співтовариство західних країн Африки) заявили, що планують військову інтервенцію у разі, якщо за тиждень президента Базума не звільнять і не поновлять на його законній посаді.

Проте заколотники відмовилися виконувати ці умови. У відповідь ECOWAS оголосили про ведення санкцій проти хунти Нігеру, заборонивши економічні та фінансові операції, імпорт продовольства та енергоносіїв.

В п’ятницю, 4 серпня, комісар ECOWAS Абдель-Фатау Муса повідомив, що керівники оборонних відомств країн Західної Африки вже «розробили план можливого військового втручання».

Видання Reuters додає, що хунті було висунуто ультиматум — до неділі, 6 серпня, повернути владу законному президенту країни.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...