"Поки Зеленський лише обіцяє, Путін вже пішов у наступ", - Портников

Те, що в Москві не збираються заспокоюватися і просто стежити за періодом транзиту української влади – факт.

Путін вже воює із Зеленським. Ілюстрація: Радіо Свобода.

"Російські пропагандистські медіа задоволено демонструють, як мешканці окупованих районів Донецької і Луганської областей вишикуються у черги за «паспортами Путіна», як розповідають журналістам, що їхні регіони є частиною «русского мира», як радіють, що про них згадали. Ось такі репортажі і будуть важливою складовою нової інформаційної війни Росії проти України", - пише оглядач Віталій Портников у своїй статті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Поки новий президент Володимир Зеленський тільки обіцяє інформаційну війну і запрошує журналістів допомагати його адміністрації у протистоянні з Кремлем, старий президент Володимир Путін вже перейшов до нового етапу військових дій – поки що на пропагандистському фронті, але далі буде. Й запрошувати йому нікого не потрібно – інформаційні війська Росії завжди напоготові.

Зміст і мета цієї інформаційної війни на період кількох найближчих місяців є зрозумілими. Якщо вкласти зміст в одне речення – «Ви думали, що Зеленський – ваш президент? Ні! Путін – ваш президент!»

Кремлю зовсім не потрібно, щоб на виборах до нової Верховної Ради перемогла віртуальна партія нового українського президента «Слуга народу» й тим більше – національно-демократичні сили. Але для того, щоб забезпечити на сході і півдні України успіх проросійським силам, потрібно довести проросійському або політично незрілому електорату, що його в черговий раз обдурили. Обіцяли помиритися з Росією – а тепер висувають умови. Обіцяли покращити життя – а воно не покращується. А ось Путін – він не обіцяє. Він діє. Він підписує укази – й вони починають виконуватися буквально наступного дня! Почали паспортизацію Донбасу – але розмірковують про те, щоб давати російські паспорти усім українським громадянам, які того забажають. Але ясно, що для втілення у життя цієї мрії в України має бути влада, готова дружити з Кремлем, а не з Заходом.

Пропаганда Росії з компрометації Порошенка переключилася на Зеленського

Отже, напрямок російської пропаганди є зрозумілим. З компрометації Петра Порошенка вона впевнено переключається на компрометацію його наступника. Це є тим більш актуальним, тому що 2014 року велика частина електорату південних і східних областей України утрималася від участі у виборах президента, бо не бачила серед претендентів свого кандидата. Цього разу все було інакше й Кремлю важливо переконати цю частину виборців Зеленського у їхній помилці.

Але головним у цій кампанії компрометації й ненависті буде, звичайно, не тільки те, що з’являтиметься у російських медіа. Ситуація стане більш зрозумілою, коли до кампанії «Зеленський – не наш президент» активно підключаться ті українські телеканали та інтернет-видання, які були головними критиками українського президента Порошенка. Саме їхня позиція буквально за кілька тижнів продемонструє, наскільки серйозно Кремль налаштований на дискредитацію нового українського президента і деморалізацію його прихильників на сході й півдні країни і до чого готуватися новій владі. Але те, що нова інформаційна війна розпочалася – факт. Те, що в Москві не збираються заспокоюватися і просто стежити за періодом транзиту української влади – факт. І те, що на такий серйозний виклик треба буде відповідати не постами в фейсбуці і роликами в ютюбі, а президентськими указами і діями силових структур – також факт. Інакше Україна ризикує не просто політичною та економічною стабільністю, а втратою нових територій на сході країни і небезпекою ескалації збройного конфлікту там, де на це не очікують".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...