Поляки вважають, що українські F-16 можуть розбомбити Кримський міст

Досі певною інтригою можуть лишатись можливі сценарії, як Україна використовуватиме отримані F-16 в реальних умовах повномасштабного вторгнення РФ, і досі в різних джерелах можуть звучати різного припущення на цей рахунок.

На цьому окрему увагу до себе привертає публікація польського порталу Defence24, автори якого заявляють припущення про те, що з отриманням F-16 наша країна може буквально розбомбити "Кримський міст", тобто застосувавши для ураження цього об’єкту навіть керовані авіабомби JDAM-ER.

Постановка питання виглядає максимально абсурдною через нереалістичність сценарію, за якого наші F-16 мають прорвати ешелоновану протиповітряну оборону противника і підлетіти до "Кримського мосту" на дистанцію лише 70 кілометрів, тобто максимальну дальність застосування JDAM-ER.

Але якщо уважно прочитати всю цю публікацію, то "на виході" отримаємо дещо інший посил, а саме – польські аналітики очікують, що Україна зможе максимально зухвало використати F-16 у протистоянні з російськими нападниками, можна назвати навіть в "ізраїльському стилі" зухвалості.

Тим більш, що самі польські автори можуть розцінювати свої розмірковування як максимально прикладні, оскільки в строю польських ВПС також є літаки типу F-16, до яких в запасі є зокрема до сотні крилатих ракет AGM-158 JASSM. І як тільки з’являться перші публічні дані про використання F-16 в строю ЗСУ, то напевно, що ці результати дуже уважно вивчатиме й Військо Польське також.

Окрім згаданого вище гіпотетичного сценарію "просто розбомбити Кримський міст керованими JDAM-ER", там також описуються й інші, більш практичні сценарні варіанти для можливої зухвалості у використанні F-16 в строю ЗСУ.

Мова зокрема про очевидний варіант використовувати ці літаки для того, щоб відігнати російські бомбардувальники з керованими авіабомбами подалі від лінії фронту, або навіть й збивати ці ворожі літаки.

Також йдеться й про використання F-16 в ролі "літаючої батареї" з ракетами AGM-88 HARM для вибивання протиповітряної оборони російських окупаційних військ. В цьому ракурсі наводяться наступне міркування: застосування таких ракет в штатному порядку з F-16 має збільшити дальність ураження до 150 кілометрів, що в свою чергу збільшує можливості авіації ЗСУ по боротьбі з ворожими ЗРК.

Окремо цікаво, що при цьому всьому наводиться таке співвідношення: для ураження одного дивізіону С-400 може знадобитись мінімум 22 керовані ракети GMLRS із M142 HIMARS, або ж начебто лише дві ракети AGM-88 HARM.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни просунулися на Покровському напрямку: Окуповано ще два населені пункти Донбасу - DeepState (мапа)

середа, 14 серпень 2024, 23:59

Триває 903-й день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Російські окупаційні війська просунулися на Донбасі. Про це повідомляє моніторинговий проєкт DeepState, передають Патріоти України. Зазначається, що окупанти мали успіх, перед усім на Покро...

"В Судже Новый Год будут встречать по украинскому времени и с поздравлениями Зеленского": Коваленко порахував динаміку накопичення ворогом військ на Курщині

середа, 14 серпень 2024, 20:00

За тиждень наступу українські підрозділи заволоділи вже 1100 кв км прикордонної території рф та близько 2000 полонених. Патріоти України пропонують ознайомитись з розрахунками та прогнозом відомого військового аналітика Олександра Коваленко щодо розви...