Політексперт прокоментував версію WP щодо координації підриву "Північних потоків" полковником ССО Червінським

The Washington Post із посиланням на незваних осіб в Україні та в інших країнах Європи, стверджують, що центральну роль у підриві російського газопроводу Північний потік відігравав полковник Сил спеціальних операцій Роман Червінський. При цьому, зазначають там, президент України Володимир Зеленський не знав про операцію. Сам Червінський у квітні був заарештований і знаходиться в СІЗО у Києві за звинуваченнями у перевищенні повноважень під час спроби виманити російського пілота в Україну у липні 2022 року. Полковник ССО через свого адвоката заперечив будь-яку причетність до саботажу трубопроводів. Президент Центру глобалістики Стратегія ХХІ Михайло Гончар в інтерв'ю розповів, чому вважає цю версію наклепом західних журналістів, передають Патріоти України.

— Чи міг Червінський координувати підрив газопроводів?

— Ні, не міг. І не лише він не міг. Вся ця історія з «українським слідом» у підриві газопроводів Північний потік від початку і до кінця (кінцями ще ми не бачимо) буде повторюватися знову і знову, хвилями.

Надуманий [матеріал WP] абсолютно, не базується на жодних фактах, а базується, як це прийнято в такого роду публікаціях, на інформації з певних анонімних джерел — далі йде приписка «імовірно». Тобто кидається тінь.

У цьому випадку, напевне, десь сиділа певна група чи хтось і придумував: «А куди нам ще перевести стрілку, на кого? О, Червінський, давайте ми цю тему розкрутимо. Він же ССОшник, значить там міг координувати».

Не береться до уваги те, що специфіка виконання морської підводної операції потребує зовсім іншої людини.

Це ж не перша публікація. Ця тема звучить уже цілий рік. І хвилями. Причому це не тільки The Washington Post чи Bild, інші німецькі видання беруть участь у всьому цьому.

Уже відійшло на задній план те, що це взагалі не професійний підхід. А на передній план висунулися ці плітки, анонімні джерела, де все виглядає, на пересічний погляд, правдоподібним, але не є правдою. І на це робиться ставка.

Червінський чи якісь інші прізвища у минулому називалися — все так чи інакше виводить на головнокомандувача Збройних Сил Залужного. Потрібно дивитися, що за цим стоїть, більш глибинно. А це зовсім не справа з підривом Північних потоків.

Єдине, що зауважу: до цих пір, а вже понад рік минув, немає офіційних результатів розслідування, яке ведеться трьома компетентними органами в трьох країнах. Тому існує ідеальне середовище для того, щоб в медіапросторі заповнювати все це різними версіями, домислами, які насправді не мають нічого спільного з реаліями.

Зверніть увагу: чомусь саме ці видання ніяк не аналізують російський слід. От тільки український. Тут питання.

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...