Politico дізналося більше про безпілотники, котрими ЗСУ атакували стратегічні авіабази Росії у глибокому тилу

"Росія не очікувала нічого подібного" – Україна вдарила по авіабазах РФ радянськими дронами

Безпілотники, які вдарили по двох російських авіабазах в Енгельсі та під Рязанню, були старою і не дуже вдалою радянською розробкою, котру з початком повномасштабної війни модифіковали українські фахівці.

Йдеться про апарати Ту-141 "Стриж", створені в 1960-х. Вони призначалися для розвідки. Це підтвердили в інтерв'ю Politico два українські джерела, знайомі з деталями операції.

"Головним фактором успіху була несподіванка. Росія просто не очікувала нічого подібного. Тепер вони будуть до цього готові", – сказав співрозмовник видання, який працює в українських урядових структурах.

Технології, застосовані для модифікації Ту-141, були розроблені в Україні, а не надані США чи іншими західними країнами.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...