Політолог Олег Саакян розповів, чому Зеленський так тримається за голову ОПУ Єрмака

"Зеленський вважає, що Єрмак створює більше переваг, ніж мінусів", вважає Олег Саакян. Фото: Українська правда

Голова Офісу президента Андрій Єрмак корисний для президента Володимира Зеленського, навіть попри репутаційні та електоральні втрати для самого глави держави. Про це Gazeta.ua розказав політолог Олег Саакян.

"Напевно, Зеленський сказав наступне: ті люди, які не впоралися із завданням, на вихід. А за тих, хто справляються, він готовий триматися. Навіть не дивлячись на сумнівну репутацію. Йому складно боротися з історично корумпованою державною. У цьому криється відповідь, чому Татаров, Єрмак – на посадах, а Степанова та низки інших – позбулися", – каже політолог.

І додає: "Зеленський вважає, що Єрмак створює більше переваг, ніж мінусів. На питання про вирішення конфлікту на Донбасі, президент відповів, що керівник Офісу є його опорою в цьому питанні. Він багато цим займається, навіть на цьому спалив свою репутацію. Цими словами Зеленський показав, що розуміє репутаційні втрати та електоральні мінуси для себе. Але чомусь Єрмак йому корисний, президент задоволений його діяльністю".

У команді Зеленського немало людей, пов'язаних з олігархами. Хто з них втримається на посадах, поки невідомо, каже політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський і олігархи: якщо сказав "А" - кажи "Б"

"Якщо Шмигаль дійсно залишається пов'язаним з Ахметовим, то до осені ми побачимо відставку уряду. Якщо її не буде - це свідчитиме, що прем'єр або не пов'язаний з олігархом, або домовилися про правила гри", – говорить Саакян.

Політолог також додає, за яких умов уряд може піти у відставку: "Якщо це будуть значні економічні проблеми, то цілком вірогідно, що Зеленському треба буде призначити винуватців в цьому. З рештою, за це несе відповідальність Кабмін. Відставок окремих міністрів може бути замало. Також може бути перебудова нових конструкцій балансів і стримувань з фінансово-промисловими і політичними групами".

Очільник МВС Арсен Аваков почуватиметься в уряді добре ще довгий час, каже Олег Саакян.

"Він виступає конструктивним балансом до президента в очах значної частини політичної еліти. Аваков чи не єдиний альтернативний центр не з команди Зеленського. При цьому не є опонентом для президента, не вступає у неконструктивну боротьбу. Він вибудував унікальну нішу, яка забезпечує йому місце в українській політиці", – говорить політолог.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...