Політолог розповів, навіщо в РФ поширюють байку професора Солов’я про Путіна в холодильнику

Російський аналітик-конспіролог Валерій Соловей, який з жовтня в ефірах і соцмережах поширює інформацію про те, що диктатор Володимир Путін помер, пов’язаний із колами ФСБ, критично налаштованими до Кремля. Про це в ефірі Radio NV сказав професор політології в Ратгерському університеті, спеціаліст із вивчення України, Росії та країн колишнього СРСР Олександр Мотиль, передають Патріоти України.

Будь-яка повторювана чутка про лідера, який нібито лежить у холодильнику в резиденції на Валдаї, автоматично шкодить репутації цього самого лідера, переконаний науковець.

«Соловей, який безперечно має якісь зв’язки з ФСБ, який безперечно працює для них чи принаймні з ними, підриває в кінці кінців авторитет і легітимність Путіна. Навіть якщо він живий, то це все-таки з нього робить якесь посміховисько. І для мене це ознака того, що є елементи в ФСБ, які, безперечно, ставляться критично до самого Путіна», — заявив Мотиль.

За його словами, в такому випадку цілком зрозумілою є бездіяльність ФСБ під час червневого путчу ватажка ПВК Вагнер Євгена Пригожина. «Все ж таки вони теж мусили знати, що щось таке готується, і нічого не зробили. Вони просто чекали і дивилися, спостерігали. Звичайно, це може бути оптимістичний варіант, з моєї точки зору, але тут є певна логіка», — сказав політолог.

Професор Валерій Соловей заявляє, що справжній Путін помер 26 жовтня 2023 року, його тіло буцімто зберігають у холодильній камері на Валдаї, а в ролі президента РФ виступає двійник.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі Radio NV звернув увагу, що прессекретар глави Кремля Дмитро Пєсков після появи чуток про смерть Путіна в жовтні почав коментувати існування його двійників.

«Звичайно, коли офіційні роти Кремля починають спростовувати і кратно повторювати про те, що насправді двійників Путіна не існує, висновок напрошується протилежний», — зазначив Юсов, додавши, що ця інформація починає «підточувати образ російського диктатора зсередини».

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? - Злий Одесит

вівторок, 17 вересень 2024, 0:30

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? В последнее время тема «мирных переговоров» между Украиной и Россией приобрела второе дыхание, которое в медийном пространств...

На Покровському операційному напрямку противник зумів трохи розширити вклинення в районі Новогродівки, однак за Лисівку та Сухий Яр, зачепитися йому поки не вдається - Костянтин Машовець

понеділок, 16 вересень 2024, 23:19

1. На Куп'янському напрямку, очевидно, противник силами 1-ї "гвардейской" танкової армії (ТА), а саме - її 2-ї "таманской" мотострілецької дивізії (мсд), при дієвій участі 4-ї "кантемировской" танкової дивізії (тд), активно рветься до річки Оскіл по на...