Поліція не може чи не хоче ефективно протидіяти етнічним бандам "кочовиків": Де у Києві можна стати жертвою кишенькових злодіїв

У столиці є три місця, де найчастіше орудують кишенькові злодії.

Потенційно небезпечними місцями в Києві, де можна стати жертвою кишенькових злодіїв, залишаються столичне метро, залізничний вокзал і центр міста. Про це розповів радник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Володимир Мартиненко, передають Патріоти України з посиланням на Україна 24.

Також він підкреслив, що у 2020 році в Києві значно зменшилась кількість кишенькових крадіжок. "Це залізничний вокзал і місця біля нього, це метро і центр міста. Це там, де відбувається найбільше таких злочинів. На ринках, у громадському транспорті набагато менше, ніж у цих трьох точках, хоч метро і складно назвати точкою", – зазначив Мартиненко.

Радник глави МВС повідомив, що, відповідно до оперативної інформації, "на території вокзалу злочинну діяльність здійснюють 87 осіб ромської національності, які з початку 2020 року були доставлені до відділу поліції понад 5 тис. разів, тобто більш ніж 15 разів на добу".

"Уся суть у тому, що поки їх тримають у відділенні, вони не крадуть, як тільки випустили – вони починають це робити знову. У більшості випадків роми уникають реєстрації. Вони десь є, але ідентифікувати складно. Другий момент – вибір запобіжного заходу. Навіть коли їх затримують, розслідують і справа доходить до суду – він обирає особисте зобов'язання. Чому? Наприклад, там багато матерів-одиначок, вагітних, з великою кількістю дітей", – розповів Мартиненко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ймовірність і повернення Криму, і кордонів 1991 не нульова, але, як кажуть про деякі ймовірності, близька до нуля, - Ян Валетов

середа, 24 квітень 2024, 0:30

"Позбавлення від будь-яких ілюзій - запорука нормального майбутнього для країни та психічного здоров'я її громадян. Тому стратегія завищених очікувань, як на мене, надзвичайно шкодить суспільству і ще не раз позначиться в майбутньому", - пише українськ...

"Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - Сергій Фурса

середа, 24 квітень 2024, 0:15

"І трошки про репресії на мінімалках проти тих, хто за кордоном. Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - пише інвестиційний банкір Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує: