"Політика Держкіно схожа на диверсію", - журналістка

"Думаю, багато з вас вже чули, що на нас чекає занепад українського кіно. Комусь може здатися, що це згущення фарб і перебільшення. Але це дійсно може трапитися", - пише журналістка Олена Чиченіна на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Причин багато, зокрема і суттєвий брак фінансування нових фільмів. Це фігово як і безпосередньо для нас, бо нині ми можемо ледь не щотижня ходити на нові вітчизняні фільми, радіти, що вони такі класні, та обговорювати їх у соцмережах.

Але ще є і міжнародна історія з фестивалями, на яких наші автори почали отримувати нагороди, отримувати хороші відгуки та репрезентувати країну, розповідаючи про неї іноземцям. На жаль, росіяни, на думку багатьох наших кінематографістів, надзвичайно активні на цих майданчиках, проштовхуючи далі свій міф про вєлікую культуру, а на пресухах чи в інтерв‘ю впарюють дичину про те, що вони такі ж жертви, як і ми.

Скоро ми не зможемо їм протистояти, бо просто не буде з чим їхати на ці фестивалі. Тим часом Держкіно с*ати хотіло на ці проблеми, і часом видається, що їхні дії схожі вже на якусь диверсію.

Недавно кіноспільнота дізналася про існування Стратегії розвитку українського кіно до 2027 року. Держкіно відмовляється її показувати, посилаючись на те, що вона ще доопрацьовується і взагалі містить якусь таємну інформацію. Що звучить максимально кринжово.

Нам невідомо, хто цю стратегію писав. З представниками індустрії її не обговорювали, хоча це обов‘язкова процедура для такого документа. Бо йдеться про справді глобальні процеси. Митці не втомлюються повторювати, що нині культура, кіно – це зброя. Та й раніше вона теж була зброєю, зважаючи на те, що Росія побудувала на ній величезний міф, який працює дуже ефективно.

Це великий виклик для нашої кіноіндустрії, й усі мають об‘єднатися, щоб спробувати щось із цим робити. Я вірю, що зараз українці вповні зрозуміли важливість кіно і, на відміну від колишнього часу, зможуть назвати цілий список улюблених стрічок і авторів, які довели, що можуть знімати дуже хороші роботи, без будь-якого потурання. Просто стежте за цією ситуацією і підтримуйте наших кіношників. Усе дуже серйозно".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача - Бутусов

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:38

Ситуація на фронті гостро критична, і усім очевидно, що основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача. Ми вміємо створювати інноваційні рішення на полі бою, ал...

Огляд ситуації в зоні бойових дій станом на 3 травня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:05

Ще один випуск огляду ситуації в зоні бойових дій. Також приділив наприкінці увагу питанню формування групи військ "Північ" та її загрози Харкову. Особливо хочу звернути вашу увагу на те, що завтра хочу записати відео у форматі відповідей на ваші пит...