"Полювання було надскладним": ЗСУ вперше збили висотний дрон окупантів (відео)

7 вересня в Харківській області бійці Залізної бригади вперше збили висотний безпілотник російського виробництва в повітряному бою. Про це повідомила Третя окрема танкова Залізна бригада, передають Патріоти України.

«Від цієї новини захоплює дух. «Залізна бригада» вперше збила висотний російський безпілотник в небесній дуелі. Це сталося 7 вересня над Харківщиною. Щойно засікли ворожий БПЛА «Орлан-10», у заданий район помчалася група «Ворон» зенітного ракетно-артилерійського дивізіону», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у взаємодії з побратимами-прикордонниками вояки визначили курс та висоту цілі. На місці один воїн підготував техніку до роботи, потім вступили в дію ще двоє членів екіпажу мисливців за розвідувальними «крилами» окупантів.

«Полювання було надскладним. По-перше, висота – понад три кілометри; во-друге, «Орлан» постійно змінював напрям та висоту. Але завдяки майстерності та злагодженим діям групи «Ворон» безпілотник-розвідник наздогнали на висоті 3620 метрів і знищили. На відео – фінальний момент атаки», - повідомили військові.

Військові нагадали, що «Орлан-10» – вкрай небезпечний безпілотник. Може пролетіти 600 кілометрів, піднятися на 5 кілометрів, радіус дії – 120 кілометрів. Виявляє цілі та корегує вогонь, перехвачує радіоперемовини, блокує мобільний зв'язок, «ламає» сигнал GPS, скидає боєприпаси з малої висоти.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 10 вересня. Що цього дня спрадавна робили українці аби привернути у свій дім щастя

вівторок, 10 вересень 2024, 7:05

10 вересня за новим церковним календарем (23 вересня за старим) - день пам'яті святителів Петра і Павла, єпископів Нікейських, і преподобного Павла Послушливого, Києво-Печерського. . За старим календарним стилем - день пам'яті святої Анни Пророчиці, І...

Передача иранской баллистики России для ударов по Украине – почему именно Fath-360? - Злий Одесит

понеділок, 9 вересень 2024, 23:55

В последние дни западные СМИ со ссылкой на неких представителей властей и разведку заявляют о том, что Россия будто бы получила от Ирана партию баллистических ракет Fath-360 для применения по территории Украины. О поставках из Ирана я слышу вот уже вто...