Полювання "Кинджалами" на українських пілотів - це занадто, у РФ радше є інша ціль, - військовий експерт

Михайло Самусь, військовий експерт, директор New Geopolitics Research Network, вважає, що удари по українських аеродромах пов'язані з базуванням літаків Су-24М, які є адаптованими носіями ракет Storm Shadow та SCALP, передають Патріоти України.

"Вже кілька тижнів відбуваються удари по українських аеродромах. Я все ж таки це пов'язую з базуванням літаків Су-24М, оскільки вони є адаптованими носіями ракет Storm Shadow, SCALP, також, думаю, що і Taurus будуть так само адаптовані. Для росіян ці ракети є недоступні для знищення, тобто російське ППО їх пропускає. Відповідно, для них є критично важливим знищити наші літаки Су-24М", - пояснив військовий експерт.

Михайло Самусь додав, що таких літаків у нас обмежена кількість. Є немодернізовані літаки, які ще не доведені до льотного стану, над чим треба працювати. Але маємо достатньо літаків, щоб використовувати новітні ракети.

"Я так розумію, що противник намагається знищити літаки там, де вони базуються. Наприклад, російська агентурна розвідка доповідає, що на такому-то аеродромі помічені літаки Су-24М, і відразу по них здійснюються атаки. Я для себе так це можу пояснити. Мені здається, що полювання на молодих пілотів з використанням "кинджалів" – це якось вже занадто", - сказав Самусь.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 28 липня. Українки здавна у цей день уникали рукоділля

неділя, 28 липень 2024, 7:05

28 липня за новим церковним календарем (10 серпня за старим) - день пам'яті апостолів від 70-ти Прохора, Пармена та інших. У народі день прозвали Прохори-Пармени. За старим календарним стилем - день пам'яті святого князя Володимира Великого і Хрещення ...

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...