Полк "Калиновського" здатний легко зайти в Білорусь та повалити режим Лукашенка, - експерт

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що для лідера Білорусі Лукашенка бійці "Полку імені Кастуся Калиновського" - не просто страшний сон на словах, передають Патріоти України.

За бажанням загони білорусів, які наразі беруть участь у боях з окупантами в Україні, можуть легко перейти кордон та спробувати повалити нелегітимний режим диктатора, як це сталося 22 травня в Росії, вважає Коваленко. Йдеться про "епізод"заходу партизанів Легіону "Свобода Росії" та "Російського добровольчого корпусу" в Брянську область.

"У складі "Полку імені Кастуся Калиновського" близько 1 тисяч бійців. Фактично, це 2 БТГр. Крім того, в Україні присутні й інші підрозділи, сформовані з білорусів, які не так часто звучать в інформаційному просторі. Тобто, реальна чисельність більше", - вказав Коваленко.

При цьому з боку армії Білорусі на кордоні знаходиться близько 2 тисяч особового складу підрозділів із загальної чисельності армії приблизно в 14 тисяч солдатів.

Коваленко навів приклад, що вторгення партизанів на територію РФ куди більше співвідношення сил не змогло запобігти прориву, тому "паперова" оборона Лукашенка просто розвалитися в разі відповідної спроби з боку білорусів.

"Протяжність кордону Білорусі та України становить 1084 км. тобто, якщо 17 тис тіл на кордоні Росії з неокупованою частиною України, протяжністю 700 км не змогли запобігти прориву по фронту на 40 км і вглиб на 7 км, чи зможуть 2 тис паперових солдатиків захистити 1 тис км? Таким чином, робимо висновок - вторгнення на територію Білорусі не складе труднощів", - вказав Коваленко.

При цьому військово-політичний оглядач підкреслив, що такий сценарій ймовірний після завершення війни в Україні, однак тут важливий фактор підтримки населення всередині Білорусі. Без масових протесів людей повалити "репресивну машину" Лукашенка буде складно.

"І ось тут в хід вступає силовий фактор бойових білорусів. Саме бойових, а не тих, хто звик лупцювати беззбройних протестувальників, або хизуються на парадах галіфе. Білоруси, які беруть участь у війні в Україні, мають те, чого немає у всієї білоруської армії - це реальний бойовий досвід. І саме вони будуть головною опорою протестів, у протидії лукашенківським силовикам", - вказав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...