Полковник ЗСУ розповів, навіщо росіянам гумові танки на фронті

Російська армія використовує "гумові танки" на фронті, щоб заплутати українських бійців і змусити їх атакувати помилкові цілі. Про це заявив начальник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Євген Ерін в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Таким чином, вони намагаються створити певні помилкові цілі для того, щоб замість ураження справжніх бойових позицій ми наносили удари по таких помилкових позиціях", – заявив він.

Ерін зазначив, вартість одного бойового танка незрівнянна з вартістю гумового макета. Крім того, за допомогою гумових танків можна вводити в оману польову розвідку противника, створюючи помилкову видимість концентрації сил на певному напрямку. "Але всі ці моменти відстежувалися і ми були готові, що будуть саме такі дії", – запевнив Ерін.

Макети військової техніки на фронті

Днями український Генштаб повідомив про невдачі росіян при спробі використовувати надувні макети танків на запорізькому напрямку. Замість того, щоб імітувати присутність танкових груп, гумові танки просто здулися і зірвали плани росіян щодо дезінформації українців.

Раніше стало відомо, що аналогічні методи дезінформації противника застосовували і українські війська. Зокрема неправдиві заяви російського Генштабу про знищення "Хімарсів" пояснюються в тому числі тим, що росіяни неодноразово знищували дерев'яні макети, приймаючи їх за справжні установки.

В останні місяці росіяни почали застосовувати проти України ракети-обманки, які не несуть бойовий заряд. Вони потрібні для того, щоб відволікати ППО від заряджених ракет.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...