Полковник ЗСУ розповів, що заважає зараз швидко звільнити Херсон (відео)

Названо причини, які ускладнюють деокупацію правобережної частини Херсонської області, у тому числі і самого Херсона. Свою думку з цього приводу висловив військовий експерт, полковник Збройних сил України в запасі та військовий льотчик-інструктор Роман Світан в ефірі FREЕDOM, передають Патріоти України.

"Основна проблема в повільній деокупації Херсонщини – це щільність російських військ, яку вони збільшили за останні кілька тижнів, до речі, вивівши частину військ з Ізюмського котла. Тому щільність військ у районі Ізюма зменшилася, а щільність військ на Херсонщині збільшилася, – зазначив він. – У Харківській області кількість росіян на квадратний кілометр набагато менше, ніж зараз є в Херсонській області".

Світан впевнений, що швидкість руху ЗСУ на правобережній Херсонщині залежатиме від швидкості знищення росіян і від тих бойових можливостей, які дає Україні співпраця з НАТОвськими партнерами: "Та кількість боєприпасів, яка зараз підійшла у район Херсонщини, в принципі, достатньо для зменшення щільності військ росіян приблизно до такого рівня, як вона була зменшена самими росіянами в районі Ізюма, і далі буде в якихось місцях каскадне обвалення...".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Працюють занадто повільно": Міноборони Британії гальмує постачання озброєння для України - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 12:59

Міністерство оборони Великої Британії звинувачують у «повільній роботі» з невикористанням половини з £900 млн для України. Затримки означають, що лише £404 млн із коштів, пожертвуваних дев’ятьма країнами, було витрачено. Про це повідомляє The Guardian,...

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...