Полковник ЗСУ в запасі пояснив, чому росіяни не захищають свої НПЗ від дронів

В Росії вчергове БпЛА атакували нафтопереробний завод, один з понад сотні великих та середніх НПЗ. Прикриття одного з них потребує серйозної системи оборони, тож одного самохідного зенітного ракетно-гарматного комплексу (ЗРГК) "Панцир" буде мало. Про це сказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі, Роман Світан, передають Патріоти України.

За словами Романа Світана, для того, щоб прикрити один НПЗ, потрібна серйозна система оборони. "Тут одного "Панцира" не буде достатньо", – зазначив Світан.

Він зазначив, що захист потребує цілого комплексу, а в них його просто не вистачає. Навіть на лінії оборони. Тим паче ми останнім часом їх проріджуємо, в тому числі на лінії бойового зіткнення та на глибину фронту до 150 кілометрів.

Ба більше, крім НПЗ, ще є тисячі військових обʼєктів. Тобто заводи та інфраструктури, які також працюють на військових. "У росіян обʼєктів, по яких можливий удар, в сотні разів більше, ніж можливості перекрити їх ППО й створити потрібну щільність ЗРК. Немає чим", – наголосив військовий експерт.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Це найбільша атака по РФ! Полетіли сотні дронів. Після атаки почався колапс, - Снєгирьов

понеділок, 20 травень 2024, 9:40

Росію і тимчасово окупований Крим накрила наймасштабніша атака безпілотників. Ціллю Сил оборони України були об'єкти критичної і нафтопереробної інфраструктури, а також кораблі Чорноморського флоту РФ. Російські ЗМІ вважають, що масова атака була прове...

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...