Польські жінки стали ревнувати: бояться, що українки заберуть їхніх чоловіків, - соцопитування

Згідно з останніми дослідженнями Варшавського університету, у Польщі зростає настороженість по відношенню до українок, які переїхали в країну через розв'язану Путіним війну. Найбільші забобони демонструють молоді польські жінки - їх турбує, що українки створюють занадто високу конкуренцію на шлюбному ринку, зазначають Патріоти України.

Як пише видання Wyborcza, в інтернеті стало багато оголошень і груп, спрямованих на створення відносин між польськими чоловіками і українськими дівчатами. "Українки знайомляться з поляком", "Самотні Українки в Польщі", "Шукаю хлопця-поляка" або "Українка шукає чоловіка-поляка", "Поляк шукає дружину-українку" ростуть як гриби після дощу і швидко збирають тисячі людей.

Агнешка Косович, президент Польського міграційного форуму зазначає, що для деяких жінок, які тікають до Польщі від війни і насилу знаходять в ній своє місце, відносини з поляком можуть стати гарантією безпеки і стабільності. Однак, вона висловлює сумнів у правдивості стереотипу, що українка - це покірна дружина з традиційних відносин: "Я боюся, що ці надії можуть не виправдатися. Мій досвід роботи з українками показує, що це працьовиті, розумні і освічені жінки, які вміють постояти за себе".

В даний час в Польщі знаходиться близько 1,2 млн біженців з України. Більшість з них жінки. За словами Косович, не всі з них залишили своїх чоловіків битися на фронті - багато хто не був у відносинах, інші були, але в невдалих, треті тільки вступають у доросле життя. Вона також зазначає, що розлука може принести полегшення, а не страждання, біль і тугу - на відстані пари часто розуміють, що їх зв'язок був не таким міцним.

З цієї причини почуття загрози посилилося серед молодих польських жінок, що підтверджується останнім дослідженням, проведеним на рубежі травня та червня дослідницькою лабораторією. У проекті "Соціальне сприйняття біженців з України, мігрантів та дій польської держави" взяли участь 600 осіб у віці від 16 до 65 років, і саме в групі жінок до 29 років із середньою або післясередньою освітою було помічено найбільше неприйняття до біженців з України - через острах занадто великої конкуренції на ринку праці і побоювання, що українки відвезуть потенційних чоловіків польок.

"Польські жінки помітили, що в останні місяці шлюбний ринок став особливо багатолюдним. У популярних додатках для знайомств більше жінок, ніж чоловіків. Крім того, з кожним роком у Польщі стає все більше весіль між поляками та українками", - зазначає видання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...