"Помнишь болезненный вопрос, очень-очень болезненный? "Бороды": Спливли "плівки Вовка", де голова ОАСК сприяв Коломойському в афері на 9,2 млрд грн, - ЗМІ (відео)

Скандальний голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк допомагав оточенню олігарха Ігоря Коломойського у вирішенні однієї з так званих справ "Приватбанку". Це випливає із записів розмов з кабінету голови ОАСК Павла Вовка, які фіксували правоохоронці і потім журналісти отримали від своїх джерел, йдеться у новому матеріалі "Слідства.Інфо", зазначають Патріоти України.

Як йдеться на плівках, у травні 2019 року до Вовка завітав його колега — заступник голови Господарського суду Києва Вадим Босий. На той час суддя Босий розглядав справу за позовом Ігоря Коломойського до Національного банку України і націоналізованого "Приватбанку". Справа стосувалася кредитних договорів та договорів поруки, які Коломойський намагався визнати недійсними через суд.

За інформацією Нацбанку, у 2016 році Коломойський, який на той момент ще був співвласником"Привату", уклав з Нацбанком кілька договорів поруки. Мова йшла про 9,2 мільярди гривень. Хоч потім банк націоналізували, але Коломойський, за цими договорами, все одно залишався боржником перед НБУ.

Як випливає з "плівок ОАСК", суддя Босий прийшов до свого колеги Павла Вовка, аби запитати, чи "цікава комусь ця справа". Відтак, голова Окружного адмінсуду вирішив "посприяти" і подзвонив своєму знайомому з оточення Ігоря Коломойського.

"Скажи, пожалуйста, ты не занимаешься лично, вот такой же, помнишь, болезненный вопрос, очень-очень болезненный? "Бороды" (ймовірно, йдеться про Ігоря Коломойського — ред.) вопрос самый главный", — сказав Вовк своєму співрозмовнику.

Згідно з судовим реєстром, позивачем у цій справі є особисто Ігор Коломойський. Судячи з розмови в кабінеті голови ОАСК, суддя Босий вирішив порадитися, яке рішення йому прийняти у цій справі. Тому Павло Вовк переказував її суть своєму співрозмовнику: "Ну, фамилия там "Бени", ты понял, а исполнитель Босый, Босый Вадик. Это ж он приехал только что, говорит: "А що мені робити? Всі ходять [як] якісь шлепера, непонятно, что, без конкретики, кому воно цікаво чи не цікаво взагалі?"

У червні 2020-го суддя Босий повністю задовольнив позов Ігоря Коломойського і визнав договори на 9,2 мільярди гривень недійсними. У Нацбанку заявили, що суддя Босий був упередженим при розгляді цієї справи. Відтак, зараз вони намагаються скасувати рішення Босого у судах вищих інстанцій.

Репортери подзвонили Вадиму Босому, однак, після озвучених запитань, суддя сказав, що виникли "проблеми зі зв’язком" і кинув слухавку. На подальші дзвінки він не відповів. На запитання журналістів у месенджері WhatsApp суддя не відповів, хоч і прочитав їх.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські "танки-черепахи" виявилися ефективними, але їхній час добігає кінця, - Forbes

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:16

На початку квітня українські оператори безпілотників були вражені, помітивши на полі бою біля Красногорівки — на захід від Донецька — російський танк Т-72 із металевим дахом на корпусі та башті. Неймовірно, але цей мутант виявився вдалою знахідкою для ...

Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки - Deep State

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:19

Російські окупаційні війська, що рухаються від Авдіївки, захопили села Соловйове та Семенівка в Донецькій області. Про це повідомив аналітичний проєкт Deep State, передають Патріоти України. "Кадри сьогоднішніх відео, та і наші друзі, свідчать про те, ...