Попереду неймовірне приниження Путіна: Експерт назвав очікувану дату знищення Кримського мосту

Про те, що одному з головних символів звитяги кремлівського тирана наближається кінець, натякають не лише військові, палка на сенсації преса, а й навіть стримані зазвичай дипломати

Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман вважає, що удар по Кримському мосту в день інавгурації російського диктатора Володимира Путіна міг би мати значний політичний та військовий вплив. Таку думку він висловив в ефірі Еспресо.

Він нагадав, що інавгурація російського диктатора запланована на 7 травня.

"Ви знаєте, росіяни люблять якісь дії підлаштовувати під певні дати, це їм притаманно. Це не зовсім правильно з військового погляду, але інколи війна - це продовження політики іншими засобами й вона має в тому числі обов'язково й політичну складову. Якщо 7 травня, як раз на інавгурацію, вдарити по Керченському мосту, я думаю, що ефект буде дуже-дуже серйозний. Ви можете собі уявити, це свято для нас, коли в день інавгурації прийде повідомлення по всіх російських пабліках, що Керченський міст вже знищено", - наголосив Гетьман.

Водночас експерт припускає, що пропаганда РФ може приховати інформацію про удар по Кримському мосту та оприлюднити її лише після 10-11 травня, щоб не псувати "святкування сакральної дати 9 травня".

На запитання, як та чим можна знищити Кримський міст, Гетьман відповів що є три варіанти: повітряна, морська і диверсійна атаки.

"Якщо сказати, що буде одна з цих трьох, то ми вгадаємо на 100%, бо інших бути не може. Швидше за все буде використана комбінована атака, бо їй буде найважче росіянами запобігти. Впевнений, що це будуть якісь диверсійні дії, звісно ракети, які ми маємо, зруйнувати полотно на мосту можна ракетами, а опору треба все ж таки руйнувати вибухівкою з води", - сказав він.

Знищення Кримського мосту

У квітні 2024 року британський The Guardian писав, що Україна знищить Кримський міст до кінця року. ЗМІ у своєму прогнозі послалося на високопоставлених чиновників ГУР МО.

Так, стверджувалося, що українська розвідка планує реалізувати третю "фінальну" атаку по Кримському мосту, і що його знищення "неминуче". "Ми зробимо це в першій половині 2024 року", - сказало джерело з ГУР.

На думку військового експерта Олександра Коваленка, для ефективного знищення російських систем протиповітряної оборони С-400 та С-300, розташованих у Криму, необхідно мінімум 30 ракет ATACMS. А після цього можна буде перейти до знищення Кримського мосту.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Скадовську пролунав вибух: Колаборант Сальдо заявив про удар HIMARS

субота, 18 травень 2024, 16:30

У тимчасово окупованому Скадовську на Херсонщині вранці 18 травня пролунали вибухи, інформують Патріоти України. Як пише "Суспільне", перший вибух пролунав близько 9 ранку, а через 15 хвилин – прогримів повторний вибух. Так званий очільник окупаційної ...

Якби я був Зеленським, я би сказав Заходу: "Пішли ви в дупу. У мене є фахівці – ядерну зброю ми зробимо", - харківський волонтер

субота, 18 травень 2024, 16:17

Україна має стати сильною країною, щоб ні від кого не залежати, вважає харківський бізнесмен і волонтер Юрій Сапронов. Про це він сказав в інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман, передають Патріоти України. На його думку, в ситуації...