"Попрацювали" не українці: Біля авіабази з Ту-95 у Таганрозі пролунав потужний вибух (фото)

У вівторок, 24 вересня, біля 13-ї години в російському Таганрозі пролунав вибух. Причиною "бавовни" став безпілотник, який влетів у будівлю неподалік військової авіабази, передають Патріоти України.

Внаслідок влучання горів склад та кілька автомобілів. Як розповів губернатор Ростовськой області РФ Василь Голубєв, займання вдалося локалізувати. Вогнем пошкоджено покрівлю будівлі та 4 автівки, що були припарковані поруч. Загиблих та постраждалих, за його словами немає.

Голубєв підтвердив, що причиною вибуху став дрон, однак чий саме – не уточнив. Водночас у мережі пишуть, що впав російський ударний БПЛА "Іноходєц". OSINT-аналітик з ніком blinzka оприлюднив точні координати удару – 47.26209, 38.86784. Вивчивши місцевість довкола, він помітив споруду із антенами на даху, а за 1,4 км на південний захід – військовий аеродром "Таганрог" ЗС РФ, де були помічені бомбардувальники Ту-95, а також літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50. Крім того, на тій базі є майданчик для запуску дронів.

БПЛА "Іноходєц": що відомо про російський дрон

Дрон "Іноходєц" (відомий також як "Оріон") – це російський безпілотний літальний апарат середнього класу, розроблений компанією "Кронштадт". Основне призначення цього БПЛА – розвідка, спостереження і виконання ударних завдань. Він належить до класу БПЛА великої тривалості польоту (MALE - Medium Altitude Long Endurance).

Злітна маса цього БПЛА становить близько 1100 кг. Максимальне корисне навантаження – до 200 кг, що дає змогу оснащувати його різними розвідувальними або ударними системами, включно з оптико-електронними системами та озброєнням.

Максимальна дальність польоту дрону "Іноходєц" становить до 250 км із прямим управлінням оператора. За наявності супутникового зв'язку та автономного режиму можливе збільшення дальності польоту.

Максимальна висота – до 7 500 метрів, а максимальна швидкість – близько 200 км/год. Тривалість польоту – до 24 годин.

"Іноходєц" може бути оснащений керованою зброєю, включно з коригованими авіабомбами та ракетами класу "повітря-земля".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 25 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:34

25 вересня, 945 доба оборони України проти російської навали. Ситуація на Вугледарі загострюється: які нові атаки готує ворог? Які втрати зазнає російська армія в цьому стратегічно важливому регіоні? Чи вдасться українським захисникам утримати позиції?...

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...