Попри усі санкції: Amazon могла продати РФ свою технологію розпізнавання обличчя після початку повномасштабної війни в Україні

Amazon порушила антиросійські санкції Великої Британії, надавши Москві свою технологію розпізнавання облич вже після її повномасштабного вторгнення в Україну, стверджує колишній співробітник компанії. Чарльз Форрест, колишній працівник Amazon Web Services, судиться з ексроботодавцем через своє звільнення, яке відбулося минулого року. Слухання проходять в трибуналі з питань зайнятості в Лондоні. У компанії стверджують, що Форреста було звільнено за грубу неправомірну поведінку, відмову працювати за контрактом, ігнорування електронних листів і зустрічей. Однак Форрест озвучує зовсім іншу версію, передають Патріоти України з посиланням на FT.

Чоловік пов’язує своє звільнення з тим, що він висловлював занепокоєння щодо неправомірних дій Amazon. Йдеться, зокрема, про незаконне постачання технологій розпізнавання обличчя Rekognition російським службам безпеки, яке відбулося вже після вторгнення РФ в Україну у 2022 році та подальшого запровадження Великою Британією санкцій проти Москви. За його інформацією, у 2020 році Amazon уклала угоду з російською компанією VisionLabs, ймовірно, через підставну компанію, розташовану в Нідерландах. Після 2022 року постачання технології не припинилося.

Amazon заперечує і те, що несправедливо звільнила Форреста, і те, що продала свою технологію розпізнавання обличчя Rekognition російській компанії, згаданій ним. Згідно з матеріалами трибуналу, Amazon переконує, що «виходячи з наявних доказів і платіжних записів, AWS не продавала послуги Amazon Rekognition VisionLabs». «Ми вважаємо, що претензії необґрунтовані, і сподіваємося продемонструвати це через судовий процес», — каже речник компанії.

Форрест переконує, що повідомив про передбачувану незаконну діяльність спеціальному комітету з питань оборони Палати громад Великобританії та Управлінню з питань серйозного шахрайства (SFO) в травні 2023 року. Amazon своєю чергою заперечує, що Форрест зробив будь-яке розкриття інформації, і що його думка про те, що компанія порушила міжнародні санкції, є обґрунтованою. Водночас Amazon визнала, що в січні 2023 року Форрест заявляв, що компанія порушила заборону на використання її технологією розпізнавання обличчя поліцією.

Нагадаємо, хмарне програмне забезпечення Amazon Rekognition було запущено у 2016 році. Воно надає низку можливостей комп’ютерного зору, як-от розпізнавання обличчя та виявлення атрибутів обличчя на зображеннях (стать, вік, емоції тощо), відстежування руху людей через відео, пошук підозрілого контенту на зображеннях тощо. Воно було продано низці державних установ (наприклад, Імміграційній та митній службі США) та приватних організацій. У червні 2020 року Amazon ввела однорічний мораторій на використання Rekognition поліцією в США.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...